Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Terrastegels kiezen voor de tuin

Het gebruik van terrastegels is populair. U wilt waarschijnlijk niet enkel uw interieur met de juiste tegel doen schitteren en blinken maar ook de buitenkant en meer bepaald het terras mag best in het oog springen en tot de verbeelding spreken. Patio of terras verdienen namelijk ook een goede keuze van terrastegel. Nog een paar maanden wachten, als de lente is aangebroken en de vrieskou achterwege blijft, en de tijd om een terras aan te leggen breekt weer aan. In de lente uw terrastegels aanleggen, betekent dat als het terras is aangelegd u er meteen gebruik kan van maken met de zomer in aantocht. Het ideale moment om nu tijdens de donkere wintermaanden even stil te staan bij een aantal zaken die u best in overweging neemt alvorens een terras tegel aan te schaffen. Eventueel kunt u ook eens langs bij een showroom in Leiden, Dordrecht of Zoetermeer voor meer informatie.

Een aantal aandachtspunten voor uw tuintegels

Een aantal basiszaken die gelden voor de aanleg van een tegelvloer binnen gelden natuurlijk ook voor een tegelvloer buiten. Toch zijn er ook een aantal specifieke buitenfactoren die een belangrijke rol spelen in de keuze van uw terrastegel. Zo is er de combinatie tegel-ondergrond die van vitaal belang is, wilt u zonder tegelzorgen de toekomst ingaan. Het is allereerst belangrijk om te kiezen voor een stabiele ondergrond die het doorzakken van tegels zal vermijden. Daarnaast is het ook raadzaam om even stil te staan bij zowel het waterdoorlatende aspect van uw tegels als van uw ondergrond. Een waterdoorlatende tegel vereist een waterdoorlatende ondergrond en vice versa. Raadpleeg daarom zeker even een vakman die u steeds de gepaste uitleg en adviezen kan geven. Het is namelijk zo dat de keuze van de ideale terrastegel ook van uitermate groot belang is, willen uw terras tegels zaken zoals extreme weersomstandigheden het hoofd kunnen bieden. Regen, hagel en sneeuw vragen het uiterste van uw vloertegels en vragen dus een weldoordachte keuze.

Natuursteen geniet de voorkeur voor buiten

Voor vele mensen ligt een natuursteen terrastegel in het verlengde van het buiten terrasbeeld en vormt het daarom ook de uitgesproken terrasfavoriet. Natuursteen terrastegels zijn bovendien vandaag de dag in zoveel mogelijke vormen, kleuren en materialen (keramisch) beschikbaar dat ze zich aan iedere stijl aanpassen of u nu van modern, rustiek of klassiek houdt. Draagt u warmte en het zuiderse karakter hoog in het vaandel dan zullen zachte beige vloertegels uw voorkeur genieten, bent u meer het moderne en strak afgelijnde type dan genieten stijlvolle zwarte granieten terrastegels bekleedt met witte tuinmeubelen misschien weer uw voorkeur. Natuursteen heeft het allemaal in zich (bijvoorbeeld met mozaïek patroon).

Andere mogelijkheden op het gebied van tegels

Terrastegels beperken zich natuurlijk niet tot natuursteen. Er zijn nog tal van andere geschikte kandidaten die in staat zijn om uw terras op te fleuren. Gaat u op zoek naar een gepaste terras tegel dan is het belangrijk om een aantal zaken zoals duurzaamheid, vochtabsorptie en vriesbestendigheid netjes in het oog te houden. Met deze zaken in het achterhoofd kunnen zowel marmeren, porseleinen, mozaïek als terra cota vloertegels als terrastegel dienst doen. Zoals bij iedere tegelkeuze spelen natuurlijk ook de externe factoren zoals de ligging van uw terras, de stijl van het huis en de tuinaccessoires zoals uw tuinmeubelen een vitale rol in uw uiteindelijke keuze. Weeg dus alles grondig af en laat u indien gewenst professioneel adviseren.

Plaats een reactie