Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

De beste vloer voor een keuken

Het kiezen van de juiste vloer voor in de keuken is een belangrijke beslissing voor veel mensen, misschien wel de belangrijkste plek in het huis wat betreft de vloer. De keuken is een gebied wat veel gebruikt wordt en daarom onderhevig is van slijtage.

Zoals bij elke andere kamer in het huis, zijn er een aantal haalbare opties voor vloeren in de keuken. Elke keuze biedt verschillende voor-en nadelen en de afweging van deze voor-en nadelen zal helpen de perfecte match voor uw nieuwe keuken vloer te vinden.

PVC vloer
Laten we beginnen met het nemen van een blik op een van de meest traditionele opties voor keuken vloeren; pvc.

Voordelen
De reden dat pvc zo populair is als keuken vloer is omdat het relatief goedkoop is, pvc vloer biedt een bruikbare vloer welke vaak goedkoper is dan andere vergelijkbare opties. Het biedt bescherming tegen slijtage, is onderhoudsarm en niet onbelangrijk water afstotend en gemakkelijk te reinigen.

Pvc is in alle soorten, maten en kleuren te krijgen en dus kan elke gewenste kleur of materiaal worden nagebootst. Op deze manier vindt u een vloer welke perfect aanpast bij uw keuken.

Nadelen
In vergelijking met parket heeft PVC over het algemeen (afhankelijk van de kwaliteit) een minder lange levensduur, maar daar staat tegenover dat PVC minder onderhoud vergt.

Parket
Een klassieke optie voor het hele huis, parket is altijd populair geweest en niet zonder reden. Een klassiek houten vloer geeft status aan het huis.

Voordelen
Het eerste voordel van een parketvloer is dat wanneer deze goed onderhouden is, waarde en status zal toevoegen aan uw huis. Hardhout heeft een unieke stijl, en deze valt niet na te maken, niet door laminaat of door PVC.

Als ook de keuken houttinten heeft geeft een houtkleur in de vloer een mooi effect (dit zou evt ook met PVC of laminaat kunnen). In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat heeft parket een veel langer levensduur. Al gaat dit wel gepaard met meer onderhoud aan de vloer.

Nadelen
In tegenstelling tot PVC is een parketvloer niet goed bestand tegen vocht. Een eigenschap die bij een keukenvloer toch niet onhandig is, daar dit een ruimte is welke het vaakst in aanraking zal komen met water. Ook is een parketvloer gevoelig voor schade, laat je een mes vallen en maakt dit een putje dan is dit vrij lastig te herstellen. En niet te vergeten: prijs, parket is vele malen duurder dan PVC.

Kurk
Kurkvloer is een relatief nieuwe vloer optie en een die steeds populairder wordt in de keuken. Kurk is allang niet meer de licht bruine vloer die het ooit was, het is in vele uitvoering verkrijgbaar.

Voordelen
Kurk is populair aan het worden, en daarom zal ook de waarde van uw huis stijgen als er een kurkvloer in de keuken ligt, het is nu ‘in’ en dus zullen mensen het waarderen mocht u uw huis willen verkopen. Mede ook omdat kurk een milieuvriendelijke optie wint het sterk in aanzien. Een ander mooi voordeel van kurk is dat het dempend is, wellicht zal dat een keer uw servies redden!

Nadelen
De balangrijkste nadelen van kurkvloeren is duurzaamheid, kurk gaat niet zo lang mee als bijvoorbeeld parket en is toch vrij duur in de aanschaf. Kurk vergt veel onderhoud en schoonmaak om het er netjes uit te laten zien. Tevens is kurk, integenstelling tot pvc, gevoelig voor water.

Beton
Beton biedt een interessant alternatief voor de traditionele opties voor keukenvloeren.

Voordelen
Het eerste voordeel dat opkomt bij het overwegen van beton is de duurzaamheid. Beton is uiteraard een sterk materiaal en het is veruit de meest duurzame optie op deze lijst. Een ander minder bekend voordeel van beton is dat het veel afwisseling biedt. Deze dagen zijn er tal van stijlen en ontwerpen die kunnen worden uitgevoerd met betonnen vloeren. Tot slot, net als vinyl vloerbedekking, is beton goed bestand tegen waterschade en dat kan van pas komen in een keuken waar er potentie is voor een lekkende koelkast of vaatwasser.

Nadelen
Beton is bijna het tegenovergestelde van kurk vloeren met betrekking tot demping (zie ook: Geluiddempende vloeren: welke vloer is het stilst?). Voor een gezin met jonge kinderen, kan beton een onverstandige keuze zijn daar elk type glas dat op de grond valt zeker breken. Ook kan beton niet de meest comfortabele optie zijn daar het moeilijk is op te warmen en veel mensen klagen over de neiging tot koud blijven. net zoals kurk, is beton prijzig en de installatie is zeer moeilijk waardoor het erg duur wordt.

Conclusie: wat is de beste vloer voor mijn keuken?

Hoewel deze zijn niet de enige beschikbare opties zijn voor de keuken vloer, dit zijn enkele van de meer populaire en traditionele keuzes. Elk type vloer biedt verschillende voordelen en nadelen en geen enkel materiaal is perfect. Echter, als u de voor-en nadelen van elk type vloer tegen uw eigen persoonlijke situatie en smaak afstemt, moet u in staat zijn om een​weloverwogen beslissing te maken welke het beste aansluit bij uw behoeftes.

Plaats een reactie