Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Mozaïek vloer

Het woord mozaïek is eigenlijk een verwijzing naar het procédé waarvoor de vloertegels gebruikt worden. Het gaat namelijk steeds over een groot aantal kleine tegels die gebruikt worden om een groot oppervlak kleur te geven. Het plaatsen van zulke mozaïek tegels mag dan wel een zeer delicate en zeer tijdrovende taak zijn toch is een perfect afgewerkte mozaïekvloer een streling voor het oog en is het precies daarom dat mozaïek vloertegels voor vele mensen de voorkeur krijgen op andere tegels. Ze zijn bovendien in zoveel verschillende kleuren, patronen en materialen beschikbaar dat ze van zo goed als iedere plek een juweeltje kunnen maken.

Waarom kiezen voor mozaïeken vloeren?

Zoals al eerder aangehaald is een van de voordelen van de keuze voor mozaïek dat ze praktisch in ieder materiaal voor u ter beschikking liggen. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om uw materiaalkeuze te laten afhangen van uw eigen eisen en behoeften. Ieder materiaal heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. De ruime keuze aan materialen omvat tegels in beton, roestvrij staal, porselein-keramiek, steen en zelfs zaken zoals koper en kurk kunnen perfect dienst doen als tegel mozaïeken grondstof. Vaak kunt u bovendien binnen iedere materiaalsoort nog een keuze maken tussen glanzende of matte vloertegels, hard gebakken of licht.

Mozaïek past overal in huis

Niet enkel de materiaalkeuze spreekt waarschijnlijk tot ieders verbeelding maar ook het immense kleurenpalet waarin ieder materiaal op zich leverbaar is, geeft voor velen de doorslaggevende factor bij mozaïek tegels. Elke denkbare kleur is wel als mozaïek vloertegel leverbaar en zelf de complexe grondstoffen zoals koper en kurk kunnen door de huidige decoratie- en schildertechnieken van hun eigene gekleurde jasje worden voorzien.

Waar moet je op letten bij mozaïek tegels?

Kiezen voor mozaïeken vloertegels is kiezen voor een zo goed als oneindig assortiment aan kleuren, materialen, vormen en patronen. Door de meestal kleine vorm van mozaïektegels is het perfect mogelijk om uw wildste dromen in een tegelpatroon te realiseren. Denken we maar aan het gebruik van glazen mozaïek tegels die uw zwembad als het ware doen oplichten, het prachtige mozaïekpalet dat kan gecreëerd worden door het gemengde gebruik van koperen en stalen vloertegels of het opfrissen van uw douche met een waterval van mozaïektegels. U ziet het… echt alles is mogelijk met mozaïek. Als u over voldoende tijd en vaak ook geld beschikt dan zijn mozaïek vloertegels het neusje van de tegelzalm en kunnen ze omgetoverd worden tot een fantastisch geheel dat eenieders mond zal doen openvallen van verwondering.

De hulp van een vakman inroepen
Vooraleer u van start gaat of kiest voor mozaïek is het raadzaam om even het advies van een vakman in te winnen. Door hun jarenlange ervaring zijn zij het best in staat om u te adviseren over de correcte materiaalkeuze, afhankelijk van de ruimte en het gebruik, en kunnen ze u ook vaak enkele nuttige tips en weetjes meegeven. Niet enkel voor het advies is de hulp van een vakman inroepen de beste keuze maar ook voor de plaatsing zelf. mozaïek vloertegels plaatsen is een kunst op zich die veel tijd en vooral professionaliteit vraagt, wilt u tot het gewenste en in het oog springende resultaat komen. Om tot een magnifiek mozaïek te komen, is een vakman onder de arm nemen dus geen overbodige zaak.