Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Natuurstenen vloer

Natuursteen tegels zijn zoals het woord zelf al aangeeft staaltjes van de natuurlijke pracht van onze planeet. Hun natuurlijke karakter zorgt er nog iedere dag voor dat hun verkoop in de lift zit. Nog te vaak echter worden natuursteen tegels in verband gebracht met tegelvloeren die zich in de buitenlucht bevinden. Het is namelijk zo dat de vele natuursteen voordelen ook hun intrede en plaats vinden in menig interieur.

Wat is natuursteen?

Het merendeel van de natuursteentegels op de tegelmarkt valt onder 5 soorten van materialen: marmer, travertine, lei-, kalk- en zandsteen. De meeste van deze materialen kunnen bovendien ook nog eens op een drietal verschillende manieren afgewerkt worden. De eerste afwerkingvorm is de geslepen natuursteen vloertegel. Deze tegel wordt zo bewerkt dat hij over een egaal oppervlak beschikt. U kunt ook opteren voor de gespleten tegelversie waarbij het natuurlijke karakter wordt behouden, soms zelfs wordt versterkt, door de nadruk te leggen op de onregelmatigheden van de natuursteen tegel. Als laatste bestaan er ook gepolijste natuursteentegels die door een specifieke polijsttechniek van een glanzende deklaag worden voorzien.

Wat kosten natuurstenen vloeren?

Wie het woord natuursteen in de mond neemt, spreekt het vaak samen uit met het woord duur. Wat niet altijd terecht is. De natuursteen vloertegelprijzen kunnen sterk van materiaal tot materiaal en van afwerking tot afwerking verschillen. Sommige natuursteen vloertegels zijn al vanaf 25 euro/m² beschikbaar terwijl anderen kunnen oplopen tot meer dan 60 euro/m². Het is vooral via promotiecampagnes of via het aankopen van de laatste pakketten van een tegelsoort dat u echte koopjes op het hoofd kunt tikken. Kijk dan ook rustig rond, vergelijk prijzen, schuim het Internet af en ga eens langs bij uw lokale tegelhandelaar. Het mogelijk hogere kostenplaatje van natuursteentegels houdt ook in dat u kiest voor vloertegels die garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid en die daarom meer dan hun prijs waard zijn.

Past natuursteen in je woning?

Natuursteen tegels doen idealiter dienst als vloertegel omdat ze als muurtegel niet enkel te zwaar zijn om op te hangen maar ook vaak te zwaar overkomen. Als vloertegel wordt een natuursteen tegel deze dagen in zowat elke mogelijke ruimte gebruikt gaande van de keuken, tot de badkamer tot zelfs de woonkamer. Geen enkele kamer is te min en natuursteen tegels geven een woning vaak dat extraatje meer waardoor kamers tot leven komen en het rustieke natuurlijke karakter uitstralen. Met de ruime keuze aan natuursteen vloertegels is het perfect mogelijk om bij uw lokale handelaar een proeftegel te bemachtigen en deze als voorbeeld in de desbetreffende ruimte te plaatsen om zo geen kat in een zak te kopen. Maak van deze mogelijkheid dan ook gebruik alvorens een definitieve keuze te maken.

Onderhoud is belangrijk

Het leggen van natuursteen tegels gaat wel gepaard met strikte onderhoudsregels die best gevolgd worden om zo lang mogelijk van deze prachtige vloertegels te genieten. Strikt betekent daarom niet noodzakelijk ingewikkeld en een regelmatige poetsbeurt met een natuursteen poetsproduct is dikwijls al voldoende om het karakter van uw vloer te bewaren. Waar wel wat meer aandacht aan besteed moet worden, is het waterdicht maken en houden van uw tegelvloer. Het is dan ook aan te raden om een tweetal keer per jaar een waterdichte laag aan te brengen op uw natuursteen tegelvloer om zo de kwaliteit van uw vloertegels te garanderen.