Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

PVC of houten vloer kiezen

Is dit een eerlijke vergelijking? Zijnd deze twee met elkaar te verlijken? Meestal vergelijken van een van hen met laminaat vloeren, niet met elkaar.

Houten vloeren en PVC. Ten eerste, wat zijn de overeenkomsten?

De grootste overeenkomst zit in het uiterlijk, natuurlijk zijn PVC vloeren (en laminaat) gebaseerd op de houten vloeren, maar qua uiterlijk lijken ze allemaal op elkaar. Je ziet genoeg voorbeelden van PVC vloeren welke extreem goed in de buurt komen van parketvloeren, en zelfs structuur van hout hebben (wel grappig dat parket altijd netjes glad geschuurd wordt). De vergelijking is dus niet zozeer in het uiterlijk van de vloeren maar meer in de eigenschappen van de twee.

De voordelen van Parket

 • Hardhout voegt waarde toe aan uw huis, en hier bedoel ik geld. Als u parket vloeren heeft in uw huis, kunt u uw huis verkopen voor meer. Dat is voor veel vloeren niet het geval, al is het natuurlijk altijd een kwestie van smaak wat een eventuele koper prefereert. Parket is warmer om op te lopen. Het is vaak dikker.
 • Een goede parketvloer staat garant voor vele jaren plezier en levensduur. Een reden is dat in plaats van het vervangen van de hele vloer, u deze kunt schuren en opnieuw behandelen. Dit is meestal minder duur dan het vervangen van vloeren van welke aard dan ook. Zie ook: Wat is het verschil tussen Parket en een Houten vloer?

De nadelen van Parket

 • Dit spul is duur! Parket is een van de duurste type vloeren welke verkrijgbaar is. Zeker in vergelijking met PVC is het een stuk prijziger. Installatie van parket is lastiger dan PVC en is ook gevoelig voor warmte en kou. Ook is parket vaak minder bestand tegen krassen en schade, eventuele kleine schades kunnen wel hersteld worden maar grotere deuken is een probleem.
 • Echt hout heeft natuurlijke spleten die stof kan herbergen, nu is bij parket vaak alleen de toplaag van echt hout. In principe is dit probleem niet extreem tenzij u hier heel gevoelig voor bent, dit probleem ziet men bij PVC niet terug.
 • Hout heeft een grote vijand, dat is vocht. Vocht is de grote boosdoener bij het verkorten van de levensduur van parket, ruim vocht ook altijd gelijk op en kijk uit met dweilen.

Voordelen van PVC vloeren

 • Pvc vloeren zijn een van de goedkoopste en veelzijdige oplossingen voor vloeren. Over het algemeen is PVC makkelijker te installeren en is het minder onderheven aan slijtage, daarvoor wordt het ook veel gebruikt in ziekenhuizen, kantoren en dergelijke.
 • Daarnaast is het gemakkelijker te reinigen. Je kunt het dweilen. Je hebt meer chemische reiniging opties, maar feitelijk is alles wat je nodig hebt een lichte zeep gemengd met water. Ook zal er geen stof tussen of in uw vloer komen als u gebruik maakt van PVC.
 • Een ander belangrijk voordeel: waterdicht. PVC planken kunnen zijn 100% waterdicht. Overstromingen? Slecht voor het huis, dat staat vast, maar een goed aangelegde 100% waterdichte pvc vloer zal het overleven.

De Nadelen van een PVC Vloer

 • Het is kouder om op te lopen dan hardhouten vloeren. (PVC vloeren zijn wel geschikt voor vloerverwarming)
 • Het voegt geen waarde aan de woning. Het zal ook echt de waarde van uw huis verminderen, maar het is niet een krachtig verkoop punt, maar wel een goede, duurzame vloer.
 • Beschadigde planken of stroken moeten worden vervangen. Je kunt ze niet opschuren.

Direct een PVC-vloer laten leggen? Via dit portaal kan je eenvoudig een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Plaats een reactie