Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

PVC of laminaatvloer kiezen?

Zit jij ook te twijfelen tussen een PVC vloer of een laminaat vloer? In dit artikel geven we aan de hand van een paar kernwoorden de verschillen tussen een PVC vloer en een laminaat vloer weer.

Onderhoud

  • PVC: reinigen met stofzuiger en dweil. Een PVC vloer heeft geen naden en daardoor is hij vochtbestendig.
  • Laminaat: evenals de PVC vloer reinigen met stofzuiger en dweil. In tegenstelling tot de PVC vloer heeft een laminaat vloer geen dichte naden. Hierdoor kan het water wat gebruikt wordt met het dweilen tussen de naden komen en zorgen voor bobbelingen in de vloer.

Vloerverwarming

  • PVC: een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming. Sterker nog, PVC geleid de warmte van de verwarming beter waardoor de warme efficiënter wordt gebruikt.
  • Laminaat: een laminaatvloer is geschikt voor vloerverwarming, mits hier een speciale ondervloer voor gebruikt wordt. De speciale ondervloer zorgt ervoor dat de warmte minder goed geleid wordt door de ruimte. Verder kan vloerverwarming bij een laminaat zorgen voor het uitzetten en krimpen van de vloer wat naden en kieren kan veroorzaken.

Hygiëne

  • PVC: een PVC vloer is behandeld met een speciale coating. Dit zorgt ervoor dat de vloer stevig is maar tevens ook dat er geen naden tussen de delen zitten en dus geen vuil kan gaan ophopen. Een PVC vloer is daarom makkelijker schoon te houden dan een laminaat vloer.
  • Laminaat: snel en gemakkelijk schoon te maken en te houden. Tussen de planken van het laminaat zit een kier, hier kan echter wel vuil tussenkomen. Dit is wel weer moeilijker schoon te maken.

Kleur

  • PVC: zeer kleurvast omdat het materiaal zelf in kleur wordt gemengd en niet de toplaag.
  • Laminaat: laminaat is minder kleurvast dan een PVC vloer. Vooral de goedkopere soorten laminaat verkleuren snel door de invloeden van de zon en hoe vaak er op gelopen wordt

Plaats een reactie