Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

PVC vloer onderhouden

Het onderhoud van PVC vloeren is vrij eenvoudig en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Een pvc vloer wordt vaak gezien als onderhoudsarme optie, wat natuurlijk niet betekend dat u de vloer neerlegt en er nooit meer wat aan doet. Dat is voor geen enkele vloer een optie. Hier zijn 9 tips welke zorgen dat de levensduur van uw pvc vloer verlengd wordt en hij er piekfijn uit blijft zien.

  1. Vuil van buiten kun je gemakkelijk buiten de deur houden met een goede deurmat. Twee vijanden van pvc vloeren zijn vuil en chemicaliën, een deurmat zorgt er voor dat deze in mindere maten in contact met uw vloer komen. Al het vuil dat niet binnenkomt hoeft u ook niet meer bij elkaar te vegen of op te zuigen. Wanneer er veel vuil en zand binnen komt gaat dit werken als een soort schuurpapier. Er bestaat dan een kans dat er lelijke krassen komen op uw vloer. En chemicaliën uit bijvoorbeeld asfalt kunnen pvc vloeren doen verkleuren.
  2. Houd uw vloeren schoon. De sleutel tot het in goede staat houden van elke vloer is de vloer schoon te houden, voor pvc vloeren is dit niet anders. Haal het vuil van de vloer voordat het in de het pvc getrapt kan worden. Je hoeft niet constant met de stofzuiger het hele huis door, je kunt ook een zachte bezem hebben staan en wanneer je vuil ziet even op vegen met de bezem en een stoffer en blik.
  3. Wellicht niet voor iedereen een probleem, maar lelijke plekken van vernevelde haarlak of andere gel kan een vieze waas op uw pvc vloer doen ontstaan, dit krijg je gemakkelijk weg door een sopje te maken met een scheutje shampoo er in.
  4. Maak gebruik low-impact reinigingstechnieken. Weersta de verleiding vuil en vlekken te poetsen met zware schoonmaakmiddelen. In plaats daarvan, kunt u beter uw pvc vloer reinigen met behulp van de mildst mogelijke methode. Veeg of zuig vaak, mors je iets veeg dit dan meteen op. Voor het reinigen van vuil dat de bezem of de stofzuiger niet kan krijgen, gebruik dan een mop of dweil met warm (geen heet) water. Als al het andere faalt, een beetje zeep, maar zorg ervoor dat de zeep geschikt is voor uw vloer.
  5. Gebruik de juiste reinigingsmiddel. Als uw no-wax pvc moet worden gereinigd, gebruik dan een reinigingsmiddel speciaal gemaakt voor de no-wax pvc vloeren, en gebruik hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bevochtig een mop of spons met het mengsel en wrijf de vloer net genoeg om het vuil los te maken. Probeer niet te gaan schrobben dat komt de waslaag en dus de glans van uw vloer niet ten goede. Spoel de vloer met schoon, koel water – ongeacht wat er op het etiket staat over het niet hoeven spoelen – anders zal er residu op de vloer achter blijven.
  6. Doordrenk de vloer niet met water. Water uit een te natte dweil zal zijn weg vinden in de scheuren, naden en randen van pvc vloeren. Eenmaal tussen en onder de vloer, het kan de lijm (als je die hebt natuurlijk) die de pvc vloer vast houdt laten loskomen of de hoeken laten opkrullen.
  7. Goed naspoelen om alle zeepresten te verwijderen. Zeep kan je je vloer schoon maken, maar zeepresten laat een laagje achter wat alleen maar vuil aantrekt. Tot het moment dat uw vloer een serieuze schoonmaak nodig heeft zou ik vasthouden aan het dweilen met alleen (eventueel warm) water. Als u nodig hebt om de vloer te wassen, kunt u het beste gebruik maken van twee mops, een voor het wassen en een tweede voor het spoelen.
  8. Rust je meubels en grote apparaten met beschermende “voeten.” Het gewicht van zware voorwerpen (zoals tafels en koelkasten) kunnen uw pvc vloer indeuken
  9. Kijk uit met wieltjes, gebruik niet trolleys of steekwagens met harde wieltjes, deze kunnen deuken maken in uw vloer.