Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Laminaat en vloerverwarming

Vloerverwarming geeft extra comfort in huis en koude voeten behoren daarmee tot de verleden tijd. Wie vloerverwarming onder laminaat wil, zal met een aantal zaken rekening moeten houden. In de eerste plaats is niet al het laminaat geschikt hiervoor, en zal er dus een keuze gemaakt moeten worden voor een type dat er wel geschikt voor is. De meeste bekende merken hebben in hun collectie laminaat opgenomen dat als geschikt is aangemerkt om over vloerverwarming heen te leggen, zodat er wat dat betreft genoeg aanbod is.

Keuze voor hoofdverwarming of bijverwarming
Laminaat heeft van zichzelf een isolerende werking voor wat betreft geluid en warmte. Door de isolerende werking met betrekking tot warmte, zal er bij vloerverwarming onder laminaat rekening moeten worden gehouden met een verminderde warmteafdracht. Er wordt dan ook aangeraden om het als bijverwarming te gebruiken voor extra comfort, en dus niet als hoofdverwarming te gebruiken. Als het wel als hoofdverwarming moet gaan dienen, dan kan het verhogen van de capaciteit van de vloerverwarming ervoor zorgen dat er meer warmteafdracht ontstaat.

Advies en voorwaarden betreffende de toepassing
Het is belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden zoals deze door de leverancier verstrekt worden. De voorwaarden kunnen als advies gezien worden om te voorkomen dat er problemen ontstaan met het laminaat in combinatie met de vloerverwarming. Laminaat is erg gevoelig voor extreme schommelingen van de luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen en bij de combinatie met vloerverwarming is het dan ook van groot belang dat de temperatuur in de ruimte gelijkmatig verdeeld is, en dat grote schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid voorkomen worden. Als er zich wel grote schommelingen zullen voordoen, dan kan dit een nadelig effect op het laminaat hebben en kan dit in extreme situaties tot gevolg hebben, dat het krom zal trekken. Speciaalzaken kunnen over optimale combinaties uitgebreid advies geven, en aangeven wat het meest geschikt is.

Invloed op methode van leggen
Als er sprake is van vloerverwarming moet er ook rekening worden gehouden met de wijze waarop het laminaat gelegd zal gaan worden. Als men dus zelf gaat leggen, is het van groot belang de instructies voor het leggen goed op te volgen. Wie zeker wil zijn van het beste resultaat, kan in dat geval het leggen ook over laten aan de legspecialisten van de speciaalzaak waar de vloer is aangeschaft.