Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Wat is sisal vloerbedekking?

Sisal vloerbedekking of tapijt is een sterk product dat wordt gemaakt van plantaardige garens die hun vorm krijgen van bastvezelmateriaal. Dit tapijt staat ook bekend om zijn vochtabsorberende eigenschappen. De sisal producten hebben dan ook onder meer hun weg gevonden in de dierenwereld. Er zijn namelijk diverse dierenproducten op de markt gebracht zoals krabpalen, die van sisal worden gemaakt. Het is een op en top natuur product wat wel een speciaal soort onderhoud vereist. Maar dit product is niet te overtreffen vanwege zijn schitterende warme uitstraling.

Kenmerken sisal vloerbedekking
Als u echt eens wat anders zoekt, dan is Sisal echt iets voor u. Hebt u liever Sisal tapijttegels dan is dat ook mogelijk. De tapijttegels hebben meestal de maat 50 bij 50 cm. Sisal is overigens leverbaar in vele gangbare maten en kleuren. Kleurvariatie is ook erg mooi, want wilt u een moderne uitstraling in uw woonkamer dan kan dat, maar wilt u liever een meer natuurlijke tint, dan is dat ook mogelijk. Naast sisal zijn er nog meer natuurlijke vloerbedekking soorten verkrijgbaar, zoals kokos, wol, papier, zeegras en bamboe. Het zijn stuk voor stuk allemaal milieuvriendelijke producten. Er kunnen in Sisal wel resten van bestrijdingsmiddelen achterblijven, maar ze blijven evengoed de laagste milieubelasting houden.

Keuze voor sisal
Sisal kamerbreed tapijt is altijd beschikbaar in de breedte 400 cm. Bij de speciaalzaken (zoals vloerenwinkels in Genemuiden of Zwolle) levert men bijvoorbeeld 15 verschillende kwaliteiten in diverse kleuren en structuren. De vloerbedekking is afgewerkt met een latex rug. Mensen die toch wat goedkoper uit willen zijn en toch een sisallook in hun kamer willen, kunnen ook kiezen voor een gewone vloerbedekking met een Sisallook.

Vervaardiging sisal
De bladnerf van de sisalplant wordt sisal genoemd. Ze worden overigens ook wel agave planten genoemd en deze komen vooral in Mexico en Tanzania voor. De lange bladeren worden zo nu en dan geplukt en vervolgens gekneusd in speciale kneusmachines. Dan komen na het pletten en het walsen de bladnerven tevoorschijn. Dit vormt de Sisalvezel en deze vezels worden dan gesponnen tot goed weefgaren. Daarna kan dit product worden verwerkt in een vloerbedekking. Sisal kan ademen, kan vocht reguleren en is statisch niet oplaadbaar. Dit natuurlijke product scheidt geen schadelijke dampen uit en is dus beter voor het milieu en uw huiskamer. Sisal is verlijmd met natuurlijke latexlijm. Het kan eventueel ook met water worden verdund. Omdat Sisal kan rekken en krimpen, is verlijmen echt noodzakelijk.

Naast vloerbedekking wordt Sisal ook gebruikt voor onder meer touw, borstels en dartborden. Sisal komt aan zijn naam door het stadje Sisal wat in Mexico op het schiereiland Yucatan ligt. Deze havenplaats was verantwoordelijk voor de meeste export van Sisal aan het eind van de negentiende eeuw. Sisal betekent in Mexico overigens vochtigheid.

Plaats een reactie