Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Geluidsreducerende ondervloeren voor appartementen

Wanneer je te maken hebt met onderburen in een appartementencomplex of een etagewoning ben je verplicht een geluidsreducerende ondervloer die voorzien is van het TÜV merk te leggen. Dit keurmerk waarborgt een geluidreductie van 10 decibel. Zo hebben de onderburen geen last van het geluid van je hakken en ook zelf zal je merken dat je voetstappen in huis minder ‘hol’ klinken. Een geluidsdempende ondervloer heeft naast dat ze loop- en contactgeluid doet verminderen als bijkomende eigenschap dat ze warmte vasthoud. De ondervloer platen gaan namelijk niet alleen de transmissie van geluid tegen, ze nemen ook de omgevingswarmte aan waardoor je vloer warmer aanvoelt.

Continue kwaliteit door jaarlijkse controles

De geluidsverminderende werking van een ondervloer is afhankelijk van meerdere factoren. Je bent niet zomaar klaar met het leggen van een willekeurige antisound underlayment. De dikte en de aard van de gebruikte materialen spelen een rol, alsmede de ruimte tussen de ondervloer, ook wel zweefvloer genoemd en de dekvloer. Bij de jaarlijkse testen, uitgevoerd op laboratoria van TNO, staat niet alleen de continuïteit van de kwaliteit ondervloeren centraal er wordt tevens met gewichten getest die het meubilair simuleren. De belasting van een vloer is namelijk ook van invloed op de geluidsdoorgifte. Enkele punten die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een geluidsreducerende ondervloer zijn:

  • de grootte van het vertrek
  • de functie van het vertrek
  • de dekvloer
  • de belasting van de dekvloer
  • de functie van de onderliggende ruimte

Materialen geluidsbeperkende ondervloeren
Er zijn meerdere soorten ondervloeren die het contact- en loopgeluid tot een minimum helpen te beperken. De materialen lopen uiteen van enkelvoudige en samengestelde rubberen en kunststof matten, houtvezelplaten tot milieuvriendelijke kokos/katoen of underlayers van kurk. Welke keuze je ook maakt vergeet niet dat je woongenot valt of staat met de keuze van de ondervloer. Hoe minder schel de geluiden in huis klinken des te huiselijker de sfeer is. De keuze voor een juiste ondervloer is daarnaast bepalend voor de levensduur van de dekvloer. Laat je goed informeren door een specialist in Ede, Zeist of Doetinchem.

Plaats een reactie