Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

PVC vloeren

Polyvinylchloride, ook wel afgekort met PVC, is materiaal dat zeer eenvoudig te bewerken is. Tevens is de inkoop van PVC over het algemeen erg voordelig. De meningen over het gebruik van PVC zijn echter verschillend aangezien het vanuit het milieu gezien niet erg goed materiaal is. Dit heeft te maken met het feit dat er gechloreerde koolwaterstoffen vrij komen bij de verbranding. Vandaag de dag wordt er echter gebruik gemaakt van organische en op tin gebaseerde stabilisatoren waardoor het een stuk milieu vriendelijker is. PVC wordt voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt. De meest bekende voorbeelden van het toepassen van PVC is onder andere bij buizen. Door deze buizen kan bijvoorbeeld elektrische bedrading lopen. Ook wordt er gebruik gemaakt van PVC voor behang en vloerbedekking.

De populariteit van PVC-vloeren
PVC vloeren worden in veel huishoudens gebruikt. Dit heeft te maken met het feit dat het in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar is, maar ook dat het relatief gezien erg voordelig is. Wanneer er wordt gesproken over PVC vloeren, wordt er ook wel gesproken van een zeil. Deze vloeren bestaan namelijk uit zeil dat gemakkelijk kan worden aangelegd. De uitstraling van de PVC vloeren verschillen enorm. Zo wordt er bijvoorbeeld bij veel vloeren een vergelijking gemaakt met echte houten vloeren. De PVC vloeren hebben dan de uitstraling van een bepaald houtsoort zoals gerookt eiken.

Diverse soorten PVC vloeren
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Over het algemeen zijn deze vloeren echter enorm flexibel. Dit heeft als voordeel dat deze niet alleen zeer eenvoudig is om aan te leggen, maar ook voor diverse ruimtes in huis kan worden gebruikt. Van de slaapkamer, de badkamer en de woonkamer tot de keuken. Een ander voordeel aan een PVC vloer is dat deze erg warm en zacht aan voelt. Wanneer je PVC vloeren wilt gaan kopen, heb je de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Iedereen heeft zo weer een voorkeur voor een andere soort vloer. De een houdt dan lichte kleuren, terwijl de ander toch liever de voorkeur heeft voor een donkere kleur.

Diverse maten
PVC is verkrijgbaar in diverse maten. Hoeveel PVC vloer jij nodig hebt, hangt natuurlijk af van de grootte van de desbetreffende kamer waar de vloer wordt gelegd. Er wordt altijd aangegeven hoe groot het gedeelte bedraagt van de PVC vloer. Op deze manier kun je dus zelf heel eenvoudig berekenen hoeveel pakketten aan PVC vloeren jij nodig hebt om de kamer op te vullen.

Een PVC-vloer kopen

Steeds meer huishoudens kiezen er voor om een PVC vloer te laten aanleggen. Dit is ook niet zo gek, aangezien men al voor een zeer aantrekkelijke prijs kan beschikken over dit materiaal. Het plaatsen van hout als vloerbedekking kan erg hoog in de prijs oplopen. Een goedkoper alternatief is dan PVC. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Zo is het mogelijk om een PVC-vloer  aan te schaffen met de uitstraling van hout.

Waar te koop?
Er zijn diverse bouwwinkels te vinden waar men terecht kan voor het kopen van PVC vloeren. Daarbij hebben zij dan de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment. Het kan daardoor soms erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Door de diverse mogelijkheden met elkaar te vergelijken kan men uit eindelijk een keuze maken. Ook op het internet zijn er diverse webshops te vinden waar men terecht kan voor het kopen van PVC vloeren. Het is dan ook zeer eenvoudig om via het internet inspiratie op te doen.

De prijzen van PVC
Een van de grootste voordelen aan het materiaal PVC is dat het over zeer aantrekkelijke prijzen beschikt. Zo kun je voor een scherpe prijs al over PVC vloeren beschikken. Dit is voor veel mensen de reden om gebruik te maken van PVC vloeren. Wanneer je voor PVC kiest zul je zien dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende maten. In een pakket bevindt zich een bepaalde maat aan PVC vloer. Op basis van de grootte van de kamer waar de vloer gelegd moet worden, kan er worden bekeken hoeveel pakketten men nodig heeft. PVC vloeren prijzen zijn erg aantrekkelijk. Het is dan ook belangrijk om niet te besparen op de pakketten. Het is beter om een pakket teveel te hebben dan dat men een stukje te kort komt.

Ben jij benieuwd naar de prijzen van PVC? Dan is het mogelijk om op het internet in de diverse webshops te bekijken hoe hoog de prijzen van deze vloeren zijn. Ook is het dan mogelijk om diverse PVC vloeren met elkaar te vergelijken. Zo kun je precies zien welke PVC vloer het goedkoopste is en dus het voordeligste om aan te schaffen. De prijzen kunnen echter wel van elkaar verschillen. Dit heeft onder andere met de merken van de desbetreffende PVC vloeren te maken. Bekende merken hanteren vaak iets hogere prijzen. Dit houdt echter vaak ook in dat deze wel van zeer hoge kwaliteit zijn.

Een PVC-vloer leggen of laten leggen

Steeds meer mensen geven vandaag de dag hun voorkeur voor het aanleggen van een PVC vloer. Dat is ook niet zo gek, aangezien het diverse voordelen heeft. Zo oogt PVC enorm mooi. Daarnaast voelt het erg warm en zacht aan. Een ander groot voordeel is dat het zeer flexibel is en daardoor erg eenvoudig om aan te leggen. Je bent dus geen dagen lang bezig met het aanleggen van dit type vloer, het is namelijk zo gebeurd. Misschien wel een van de grootste voordelen aan een PVC vloer is dat deze over het algemeen erg aantrekkelijk in de prijs zijn.

Zelf de PVC vloer leggen
PVC vloeren staan er om bekend dat het zeer eenvoudig is om deze zelf aan te leggen. De meningen zijn hier soms echter over verdeeld. Er zijn genoeg mensen die erg handig zijn en daardoor de vloer zelf kunnen aanleggen. Toch zijn er ook mensen die iets minder handig zijn en er dan ook voor kiezen om de vloer door een specialist in te laten leggen. Wanneer er een PVC vloer moet worden aangelegd is het belangrijk om te weten om wat voor soort PVC vloer het gaat. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een zelfklevende PVC vloer, of een klik PVC vloer.

Het belangrijkste punt om rekening mee te houden bij het leggen van de PVC vloer, is dat de ondergrond helemaal egaal moet zijn. Het is dan ook belangrijk om van te voren de ondergrond helemaal schoon te maken zodat deze vrij is van oneffenheden. Wanneer er zich toch een oneffenheid op de ondergrond bevindt, en hier de PVC vloer over heen wordt gelegd, zal dit binnen een korte tijd heel duidelijk te zien zijn. Dit is natuurlijk zonde. Hoe je de PVC vloer precies moet aanleggen hangt af van het soort PVC vloer waar je over beschikt.

De PVC vloer laten leggen
Mocht je deze taak toch liever uit handen geven dan is het natuurlijk mogelijk om de PVC vloer door een specialist te laten leggen. Zij hebben een ruime ervaring en kennis over de vloeren. Hier door weten zij precies hoe ze te werk moeten gaan en hoe het beste resultaat behaald kan worden. Veel mensen kiezen dan toch vaak voor de zekerheid van het juist aanleggen van de PVC vloer, en kiezen er daarom voor om het toch door een specialist te laten doen.

De voordelen van PVC vloeren

De populariteit van PVC vloeren is immens omdat men de vele voordelen ervan ervaart en waardeert. Hieronder de 6 belangrijkste voordelen van dit type vloerbedekking.

 1. Strakke vloer met een degelijke uitstraling
  Het leggen van PCV vloeren moet nauwkeurig worden uitgevoerd, maar kan door de inschakeling van een vakkundig bedrijf snel worden gedaan met een perfect resultaat.
 2. Efficiënte vloer die minder kost
  Pvc vloeren zijn duurzaam en blijven lange tijd in uitstekende conditie. Door deze lange levensduur en de lage aanschafprijs zijn de reële kosten laag.
 3. Duurzame vloer die het milieu minder belast
  Een PVC vloer is recyclebaar. Dus mocht de vloer na lange tijd zijn versleten, dan is het product geschikt om milieubesparend te worden omgezet naar een nieuw pvc product.
 4. Sterke vloer die weinig onderhoud vraagt
  Dit type vloer is zo sterk en duurzaam dat de onderhoudsarbeid en -kosten laag zijn in vergelijking met andere vloeren.
 5. Waterafstotende vloer die makkelijk is te onderhouden
  Deze vloeren zijn waterafstotend. Het onderhouden van uw PVC-vloer is daardoor makkelijk en in een oogwenk gedaan.
 6. Comfortabele vloer voor uw voeten
  Door demping en warmtegeleiding is deze vloer ideaal voor uw voeten. Bovendien vormt het een perfecte combinatie met uw vloerverwarming.
 7. Flexibel vervangbare vloer voor als u anders wilt
  Bent u uitgekeken op de vloer en u wilt u een ander PVC vloer design. Deze vloeren zijn snel verwijderd en weer opnieuw gelegd.

Veelgestelde vragen

Zijn PVC vloeren makkelijk te onderhouden?

Ja, deze zijn zeer gemakkelijk in onderhoud en goed bestand tegen vuil e.d. Regelmatige onderhoud met een vochtige dweil volstaat in de meeste gevallen al. Zo nu en dan met een onderhoudsmiddel cleanen is aan te bevelen.

Zijn PVC vloeren milieuvriendelijk?

PVC vloeren zijn volledig recycleerbaar. Snij afval en reststukken van gelegde vloeren en onbruikbare tegels worden opnieuw verwerkt.

Zijn PVC vloeren waterdicht?

De PVC planken zijn volledig waterdicht. De voegen van de planken echter zijn niet 100% waterdicht. Vloeistoffen kunnen op de lange duur hier doorheen sijpelen. De vloer schoonmaken met water is echter geen enkel probleem,

Kunnen PVC vloeren op elke ondergrond geplaatst worden?

De pvc vloeren (planken) kunnen op elke stevige en vlakke ondergrond geplaatst worden. In extreme gevallen kan het nodig zijn om scheuren , barsten en oneffenheden in de ondergrond vooraf weg te werken.

Moeten PVC vloeren verlijmd worden?

Nee. Het zijn plakken die op dezelfde manier als laminaat gelegd worden, het gewicht is dusdanig hoog, dat ze in zwevende vorm muisstil liggen

Moeten er voor PVC vloeren extra werkzaamheden gebeuren?

Nee. Extra werkzaamheden zijn niet nodig.