Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Schuren van een vloer

Een echte houten vloer of parket zal met enige regelmaat onderhouden moeten worden als men dezelfde uitstraling wil behouden, en om die reden zal men eens in de zoveel tijd moeten schuren. Ook na het leggen van een houten vloer die nog behandeld moet worden, moet deze eerst geschuurd worden. Het schuren is een karwei dat zorgvuldig moet gebeuren, en om die reden kiezen veel mensen ervoor om het schuren uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Wie zelf wil gaan schuren, moet rekening houden met een aantal belangrijke aspecten.

Zelf gaan schuren
Zelf de vloer schuren behoort zeker tot de mogelijkheden, maar dan moet er wel rekening mee gehouden worden dat het juiste gereedschap wordt gebruikt en is het ook verstandig om vooraf informatie te verzamelen over hoe het beste geschuurd kan worden. Een houten vloer kan namelijk ook teveel geschuurd worden, waardoor de toplaag kan beschadigen.

  • Voor het zelf schuren kan er een schuurmachine gehuurd worden, zoals de Woodboy. De Woodboy is een rondschuurmachine, die simpel te bedienen is en eenvoudig is in het gebruik. Deze rondschuurmachine wordt voorzien van zogenaamde schuurpads, waarmee geschuurd wordt.
  • Voordat men gaat beginnen met schuren, zullen de plinten verwijderd moeten worden, die later met de hand geschuurd kunnen worden.
  • Daarna is het aan te raden om eerst grondig te stofzuigen.
  • Afhankelijk van de staat van de laag aan de oppervlakte, zijn er één of meerdere schuurbeurten nodig. Als de laklaag bijvoorbeeld beschadigd is, kan het volstaan om de vloer een keer te schuren met een vlakschuurmachine, zodat de nieuwe lak beter zal hechten. In andere situaties is het aan te raden om meerdere keren te schuren en mochten zich er kleine scheurtjes of gaatjes in de vloer bevinden, dan kunnen deze voor de laatste schuurbeurt worden opgevuld.
  • Na het schuren kan de vloer worden afgewerkt met bijvoorbeeld lak.

Schuren uitbesteden aan professionals
Wie opziet tegen de enorme klus van het schuren en daarna de afwerking, kan er natuurlijk voor kiezen om deze werkzaamheden uit te besteden. Bijvoorbeeld door een expert in Drachten, Heerenveen of Roermond.

  • Een van de voordelen is dat een professioneel bedrijf over de benodigde gereedschappen en machines beschikt, en dat deze dus niet gehuurd hoeven te worden.
  • Een ander voordeel is dat een professioneel bedrijf de werkzaamheden sneller zal uitvoeren en de ruimte dus weer eerder beschikbaar is.
  • Bij het schuren komt natuurlijk veel stof vrij, maar een professioneel bedrijf beschikt over gereedschappen en machines waardoor het echt mogelijk is om stofvrij te schuren.
    Bij twijfel om een bedrijf in te schakelen, bijvoorbeeld omdat men verwacht dat de kosten hoog zullen zijn, is het aan te raden offertes aan te vragen bij een paar bedrijven, zodat duidelijk wordt wat de kosten zijn. Er kan bijvoorbeeld ook bespaard worden op de kosten door alleen het schuren van de vloer uit te besteden, en zelf te zorgen voor de afwerking met lak of olie.

Plaats een reactie