Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Parketvloer

Kies jij voor parket als vloerbedekking? Er komt een moment dat interieur-objecten in huis aan vervanging toe zijn. Ook een vloer is op een gegeven moment aan vervanging toe, of je wilt misschien een andere vloer vanwege een compleet ander interieur. Er zijn verschillende soorten vloerbedekking waar je uit kunt kiezen, zo heb je bijvoorbeeld laminaat, linoleum, een hardhouten vloer, tapijt en noem maar op. Voor de mensen die van een iets strakkere vloer houden die overal mee gecombineerd kan worden qua meubels en kleuren, is parket vloerbedekking misschien wel ideaal. In deze overzichtelijke pagina is informatie te vinden over parketvloeren en worden tips voor het onderhoud gegeven.

Wat is een parketvloer?

Parket is een vloerbedekking die uit houten delen in verschillende formaten bestaat (zoals Eiken). Deze kunnen in verschillende parketsystemen gelegd worden. Er zijn grofweg gezegd drie soorten parket, namelijk:

  1. Lamelparket; lamelparket is het meest verkochte parket op dit moment. Dit parket bestaat uit diverse samengestelde planken die onbehandeld, geolied of gelakt uit de fabriek komen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten lamelparket verkrijgbaar, zoals geborsteld, handgeschraapt, gerookt en gebeitst.
  2. Massief parket; dit soort parket is het tegenovergestelde van lamelparket, het bestaat namelijk uit houten planken die na het leggen gelakt, geolied of geschuurd moeten worden. Nadat het parket gelakt is, moet het goed drogen, er mag dus tot die tijd niemand op lopen. De droogtijd bedraagt tussen de 1 en 36 uur, maar dit is afhankelijk van het soort lak dat gebruikt is.
  3. Tapisparket; dit is de meest klassieke parket vloerbedekking. Tapis is het Franse woord voor tapijt. Er wordt een laag hout als een soort van tapijt op de ondervloer gelijmd. Tapisparket heeft meestal de langste levensduur doordat groefverbindingen ontbreken en deze vloer gewoon geschuurd kan worden.

Tips onderhoud parketvloerbedekking

Niet iedere vloerbedekking is hetzelfde en dus kan het onderhoud ervan ook verschillen. Enkele tips voor het onderhoud van een parket vloerbedekking zijn:

  • Zand en vuil zijn de grootste boosdoeners bij parket vloerbedekking, het kan namelijk gaan schuren op de vloer en dat kan krassen in de afwerklaag van het parket veroorzaken. Het is dus belangrijk dat een parket vloerbedekking regelmatig gestofzuigd en aangeveegd wordt.
  • Als een parket vloerbedekking slijtageplekken vertoont, dan is het tijd voor een nieuwe afwerklaag. Massief parket hoeft niet van te voren geschuurd te worden, lamel parket wel.
  • Massief parket wordt afgewerkt met olie of was. Wordt de vloer intensief gebruikt, dan is het belangrijk dat de vloer twee keer per jaar een behandeling met onderhoudswas of olie krijgt.
  • In principe heeft een parket vloer niks anders nodig dan twee keer per week een goede poetsbeurt met een daarvoor bestemd product, dat is al meer dan voldoende. Ook moet de vloer minimaal twee keer per week goed gestofzuigd worden, bijvoorbeeld voorafgaand aan de rest van de poetsbeurt.

Ook parket als vloerbedekking hebben?
Mocht je van plan zijn om parket te gaan kopen voor in huis, dan kun je op internet een speciaalzaak bij jou in de buurt vinden. Op internet kun je ook meer informatie vinden over een parket vloerbedekking. Ben je een echte doe-het-zelver, dan is er kant-en-klaar voorgefabriceerd parket te verkrijgen dat je na het leggen niet meer hoeft te behandelen. Lamelparket bestaat uit gezaagde parketstroken die op een onderlaag van plaatmateriaal zijn vastgelijmd. Ook deze kun je makkelijk zelf leggen, tenminste wanneer je geen twee linkerhanden hebt. Weet je niet precies wat je moet doen, dan kun je de verkoopmedewerker of de fabrikant om advies vragen of iemand inhuren om parket te leggen.

Meer informatie over een parketvloer

Toe aan een nieuwe parketvloer? Of kan uw parketvloer wel een opknapbeurt gebruiken? Dan bent u hier op de juiste plek. Hier vindt u meer informatie over soorten parketvloeren, stijlen en onderhoud. U kunt ook meteen gratis advies en gratis offertes aanvragen van onze parketvloer specialisten die door het hele land actief zijn. Er is altijd wel een specialist bij u in de buurt beschikbaar!

Helemaal thuis in parketvloeren
De populariteit van parketvloeren is niet te evenaren. Nog steeds vinden de meeste mensen de parketvloer de allermooiste soort vloer. Dat is niet zo vreemd, want parketvloeren blinken uit in sfeer en uitstraling. Deze vloeren dragen bij aan het warme en geborgen gevoel dat een woning dient uit te stralen. Uw woning is de plek waar u zich helemaal thuis wilt kunnen voelen. Onze aangesloten vloerspecialisten kunnen u daarbij helpen, want zij zijn helemaal thuis in het leveren, leggen en onderhouden van hoogwaardige parketvloeren!

Soorten parketvloeren
Er bestaan talloze soorten parketvloeren, onder meer vanwege de keuze uit de vele houtsoorten. Voorbeelden van houtsoorten voor parketvloeren zijn: beuken, kambala en wengé. Maar er zijn er nog veel meer. Vraag ernaar bij uw parketvloeren specialist. Ook op het gebied van patronen zijn er allerlei opties. Daarnaast vraagt elke parketvloer ook om zijn eigen afwerking met een speciale lak of olie. Er zijn dus keuzes genoeg. Hulp nodig? Neem dan hier vrijblijvend contact op met onze parketvloeren specialisten.

Parketvloer in stijl
We zullen u hier ook alvast wat voorbeelden geven van de stijlen die er allemaal mogelijk zijn. Houdt u van klassiek? Dan is het bekende tapisparket misschien iets voor u. Dit is een traditionele parketvloer bestaande uit losse, massieve plankjes. Gaat u liever voor een moderne uitstraling? Dan is een gelaagd massief parket bestaande uit massieve planken beter geschikt. Het is ook mogelijk om met parket een ambachtelijke sfeer te creëren. Of wat dacht u van een parketvloer in een robuuste stijl?

Onderhoud parketvloeren
Parketvloeren moeten goed onderhouden worden om hun prachtige uitstraling en kleur te behouden. Het is belangrijk dat het onderhoud door een echte vakman gebeurt om te voorkomen dat de vloer wordt beschadigd. Een parketvloeren vakman zal uw parketvloer op de correcte manier schuren en nauwkeurig opnieuw lakken of oliën.