Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Verouderde vloeren

In een oud huis, monumentaal pand of in een oude woonboerderij wordt er vaak extra aandacht besteed aan de stijl en inrichting van de woning. Speciale aandacht wordt er dan ook vaak besteed aan de vloersoort, die de basis vormt voor de uitstraling die aan het interieur zal worden gegeven. Verouderde vloeren zijn wat dat betreft een uitstekende aanwinst en ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen, materialen en kleuren. Het kunnen oude houten delen zijn die de tand des tijd hebben doorstaan en een verweerd uiterlijk hebben gekregen. Echter ook antieke tegels die door de jaren heen een schitterend karakter hebben gekregen, kunnen worden aangemerkt als verouderde vloeren.

Verouderd door slijtage of kunstmatig verouderd

Bij verouderd kan er een onderscheid gemaakt worden tussen plavuizen of houten vloeren die op kunstmatige wijze verouderd zijn, of die uitvoeringen die echt door ouderdom en slijtage een verweerd en rustiek uiterlijk hebben gekregen. Naast hout en plavuizen zijn er ook mogelijkheden voor verouderd laminaat. Deze laatste hebben een specifiek decor, waardoor er een effect wordt gecreëerd van een verouderde vloer. Het voordeel van kunstmatige bewerking waardoor een verouderd uiterlijk wordt gekregen, is dat het wel een gloednieuwe vloer betreft. Hierdoor kan er vanuit worden gegaan dat de levensduur naar verwachting lang is, en dat er sprake is van een goede kwaliteit waarop ook nog eens garantie wordt gegeven.

Kwaliteit van verouderd hout

De kwaliteit van het hout blijft bij de toepassing van kunstmatige bewerking om een verouderd effect te creëren, hetzelfde als bij een niet verouderde houten variant. Eventuele krassen of beschadigingen die in de loop der tijd ontstaan, zullen in verouderd hout niet opvallend aanwezig zijn, omdat deze als het ware wegvallen in de structuren die er al zijn. Dit heeft weer als voordeel dat de verouderde vloer voor een hele lange tijd dezelfde warme en sfeervolle uitstraling zal behouden. Overigens moet er wel rekening mee gehouden worden dat een dergelijke vloer niet geschuurd mag worden. De kunstmatig aangebrachte structuur zal dan namelijk kunnen worden weggeschuurd, waardoor de vloer glad zal worden en het verouderde effect zal verdwijnen.

Plaats een reactie