Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Kurkvloer

Door de hoge kwaliteit, het afwerksysteem en de onderhoudsmiddelen van onze kurkvloeren, gaan deze jarenlang mee, zelfs in de meest intensief gebruikte plaatsen. Met kurkvloeren creëert u ook een eigen stijl, kurk biedt immers eindeloze mogelijkheden door de combinatie van kleur en vorm.

Een Kurkvloer is een 100% natuurlijk product dat bovendien op een ecologisch verantwoorde manier gewonnen wordt. Door haar cellenstructuur bezitten kurkvloeren over een geluiddempende eigenschap, ze voelen warm aan en hebben ook isolerende eigenschappen zowel voor geluid als voor warmte. Kurkvloeren zijn kwaliteitsvloeren die passen in elk interieur, de toepassingsmogelijkheden zijn onuitputtelijk. Onze partners beschikken over enorm veel dessins in ontelbare kleuren die in eigen ateliers aangebracht worden en ze zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende formaten. Dus wat houd u tegen om uw persoonlijke smaak te realiseren en het tot uiting te brengen in uw interieur.

Wat is kurk?

Kurk is afkomstig van Portugal en wordt geproduceerd door de “Quercus suber”, beter bekend als de “Kurkeik”. De schors van deze beschermde boomsoort wordt vakkundig geoogst. De boom blijft ongeveer 250 jaar groeien. Tijdens de groei vormt zich op natuurlijke wijze een kurklaag. Na ongeveer 25 jaar groeien kan men voor de eerste maal de schors kappen. Dit proces is niet schadelijk voor de boom want de schors groeit opnieuw aan – 9 jaar later kan opnieuw geoogst worden.

Verwerking van Kurk

Na de oogst wordt de kurkschors gekookt en in de zon gedroogd. Daarna wordt er geselecteerd op kwaliteit om dan tot productie over te gaan. Stabiliseren, selecteren en op ambachtelijke wijze verwerken zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit die u bij Ideal Kurkvloeren kan vinden. Door de vermaling van de schors en het samenpersen tot blokken onder hoge temperatuur blijft de kurk zijn eigenschappen behouden. Door op verschillende manieren te vermalen en te verwerken, bekomt men de verschillende structuren, die dan later tot kurktegels worden verwerkt. Deze kunnen op hun beurt gekleurd en/of vernist worden. Kurkvloeren zijn erg populair geworden omdat ze zowel warmte-isolerend, geluiddempend, antistatisch als anti-allergisch zijn. Bovendien kan je ze in elke kamer van de woning plaatsen. Onze partners bieden zowat alle kleuren aan die je maar kunt voorstellen.