Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Hoe krijg ik de glans terug van mijn PVC Vloer?

Een was vrije PVC vloer klinkt geweldig bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Doordat veel PVC vloeren gecoat zijn met een speciale laag lijkt het net alsof ze in de was gezet zijn. Dit werkt goed, en u zult hier ook lang plezier van hebben, maar zelfs deze laag zal uiteindelijk slijten en dan zult u merken dat op de plekken waar de vloer het intensiefst gebruikt wordt de vloer doffer zal worden. Dit geldt vooral in gebieden met veel verkeer. In principe kan er weinig gedaan worden om slijtage aan (elke soort) vloer te voorkomen. Maar je kunt met onderhoud en een paar simpele trucs de waslaag zo lang mogelijk behouden, en zelfs de glans terug brengen.

  1. Reinig uw vloer op een regelmatige basis. Gebieden met veel verkeer kan dagelijkse reiniging nodig hebben. Dit voorkomt dat vuil krassen en oneffenheden in de finish brengen. Mors je iets? Ruim het dan direct op.
  2. Voeg een eetlepel azijn tot een liter water in een emmer bij het dweilen. Gebruik geen sterke alkalische reiniger zoals ammoniak of middelen waar u niet zeker van weet of het kwaad kan (test middelen altijd op een plek waar u het niet ziet en doe niet gelijk de hele vloer). Het kan de “was” verzachten en vloer troebel maken. Niet overspoelen met water, gewoon normaal licht vochtig dweilen.
  3. Boen de vloer lichtjes met bijvoorbeeld lamswol om zo de glans naar boven te krijgen. Doe dit wekelijks in gebieden met veel verkeer om de glans te behouden.
  4. Gebruik een water-based self-polish wax ontworpen voor PVC vloeren (nogmaals, test het middels eerst op een kleine plek uit het zicht). Gebruik geen pasta boenwas voor meubels of iets dergelijks. Het zal uw vloer extreem glad maken. Toe te passen in een dunne, gelijkmatige laag zoals aangegeven op de fles. Boen na het drogen uw vloer weer op met lamswol om zo de glans weer helemaal terug te brengen.

Let op!: Niet elke pvc vloer heeft dezelfde eigenschappen, raadpleeg uw verkoper welke was of welk middel u het beste kunt gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en test altijd op een een klein plekje om het effect te zien. Wij benadrukken dit nogmaals.

Meer weten over een mooie strakke PVC-vloer zonder strepen en vegen? Via ons aanvraagformulier vind je razendsnel een goede en betrouwbare vloerenlegger in Leeuwarden, Wolvega of Steenwijk.

Plaats een reactie