Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Welke vloerbedekking in de keuken?

Het is niet verstandig om sommige vloerbedekkingen in een bepaalde ruimte te leggen. In een keuken leg je bijvoorbeeld niet zo snel tapijt neer, maar wat dan wel? Dit artikel besteedt aandacht aan de belangrijkste kenmerken van geschikte vloerbedekking voor de keuken.

Vloer in de keuken
De meeste mensen kiezen voor een harde keukenvloer vanwege de water- en vuilbestendigheid. In een keuken wordt er snel geknoeid met voedsel en vloeistof, en ook de keukenvloer heeft hier mee te maken. Er komen altijd wel broodkruimels of vetvlekken op de keukenvloer terecht tijdens het koken. Je hebt dus een keukenvloer nodig die onderhoudsvriendelijk is en makkelijk schoon te maken is, zodat hardnekkige vlekken makkelijk van de vloer verwijderd kunnen worden. Tegenwoordig zijn er genoeg geschikte keukenvloeren te vinden die ook nog eens in verschillende dessins en kleuren te verkrijgen zijn.

Beste vloer voor in de keuken

Er zijn een aantal soorten vloerbedekkingen die het meest geschikt zijn voor in een keuken. De vier beste soorten voor in een keuken zijn vloertegels en plavuizen, laminaat, een kunststof vloer en linoleum.

  • Vloertegels en plavuizen; deze kom je veel tegen in keukens. Belangrijke kenmerken van tegels, waardoor deze zeer geschikt zijn als keukenvloer: ze zijn van hard en duurzaam materiaal gemaakt, ze zijn waterbestendig en eenvoudig schoon te maken. Bovendien zijn tegels anti-slip en extra vuil- en vlekbestendig. Sommige mensen willen liever geen tegels in de keuken, omdat ze als koel en kil worden gezien, maar met de introductie van de vloerverwarming hoeft dit nadeel niet meer van toepassing te zijn.
  • Laminaat; ook laminaat is zeer geschikt voor in de keuken. Deze vloerbedekking is in verschillende dessins te verkrijgen, ook in een goede replica van hardhout. De bovenste laag van laminaat is van kunststof gemaakt waardoor deze kleurbestendig is, vlekbestendig, hygiënisch en het onderhoud is erg eenvoudig. Het is erg belangrijk dat ook de onderlaag van de planken watervast is, dit is vaak niet het geval bij de goedkope laminaat vloeren. Deze zijn dan ook minder geschikt voor in een keuken. Ook bij kliklaminaat moet men oppassen vanwege de open groeven tussen de verschillende delen.
  • Kunststof vloerbedekking; er zijn verschillende kunststof vloeren die zeer geschikt zijn voor in de keuken. Voorbeelden van dit soort is vinyl. Kunststof is goed schoon te houden en is waterbestendig, wat natuurlijk erg belangrijk is in een keuken. Vinyl is verkrijgbaar in vele prijsklassen, die deels door de kwaliteit beïnvloed worden. De kwaliteit zelf wordt weer voor een groot deel door de dikte van de toplaag beïnvloed. Als deze dikker is, dan treedt er minder snel slijtage op.
  • Linoleum; dit materiaal is natuurlijk, maar verder te vergelijken met vinyl. Het heeft meer pluspunten, zoals de duurzaamheid en slijtvastheid, maar is ook wat duurder. Een bekend merk hiervan is Forbo (met fabriek in Assendelft vlakbij Alkmaar)

Plaats een reactie