Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Vinyl vloer

Je hebt net een nieuwe woning gehuurd of gekocht en hebt besloten dat je een vinyl vloer wilt leggen. Maar welke kun je dan het beste kiezen? En is vinyl wel een goede keuze? Hieronder een aantal tips bij het kiezen van jouw ultieme vinyl vloer.

De eigenschappen van een vinyl vloer
Bij de aanschaf van een vinyl vloer kom je er al gauw achter dat het materiaal erg comfortabel aanvoelt. De vinyl vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is daarnaast ook nog eens krasbestendig. Nog een pluspunt van een vinyl vloer is de geluiddempende werking. Erg fijn voor de buren natuurlijk! Heb je een gezin met kinderen of een hond? Ook dat is geen probleem. De vloer is makkelijk schoon te maken, krasbestendig en prima bestand tegen water of andere dranken. Daarmee is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Omdat tijdens het productieproces van vinyl weinig energie wordt verbruikt en het materiaal niet belastend is voor het milieu is een vinyl vloer ook nog eens duurzaam.

Hoe leg ik een vinyl vloer?

Bij het leggen van een vinyl vloer zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Helemaal als je dit gaat doen in een grote ruimte waar andere ruimtes aan grenzen. Het is belangrijk om de vinyl vloer in verschillende ruimtes netjes op elkaar te laten aansluiten. Je kan een vinyl vloer laten leggen door professionals. Wil je het toch zelf proberen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Lees ten eerste de handleiding van de vinyl vloer goed door en volg de juiste stappen. Zorg daarnaast voor een geschikte ondervloer. Niet iedere ondervloer is in de juiste conditie om er een vinyl vloer overheen te kunnen leggen. Voor het beste resultaat moet de ondervloer gelijk en glad zijn. Er mogen geen gaten of deuken in zitten. Vul deze op voordat je de vloer gaat leggen. Bovendien moet de ondervloer vuil, vlek en vochtvrij zijn.

Het onderhouden van een vinyl vloer
Als je een vinyl vloer gaat leggen is het van belang dat je hem goed legt. Doe je dit niet, dan kost het je uiteindelijk alleen maar extra werk.Vermijd overbelichting, hierdoor kan het vinyl verkleuren of vergelen. Als de vinyl vloer is gelegd, dien je er minimaal 24 uur zo min mogelijk op te lopen. Kijk uit met naaldhakken en of andere scherpe voorwerpen. Hierdoor kan de vinyl vloer ernstig beschadigd raken.

Voordelen van vinyl

Voordat je een nieuwe vloerbedekking in huis gaat leggen, is het verstandig om van te voren al een beslissing te nemen over welk soort vloerbedekking je graag wil hebben. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten vloerbedekkingen, dat de keuze best nogal eens moeilijk kan worden. Een voorbeeld van een vloerbedekking is de vinyl vloerbedekking. De mensen die niet weten wat een vinyl vloerbedekking is kunnen hieronder het antwoord vinden. We gaan het namelijk hebben over wat nu precies een vinyl vloer is en hoe je deze het beste kunt reinigen.

Wat is vinyl vloerbedekking?

Bij een vinyl vloerbedekking denken de meeste mensen aan het simpele zeiltje van vroeger in de keuken. Dat is inderdaad verleden tijd, want vinyl is echt meegegaan met de tijd. Tegenwoordig bestaan er hele mooie en moderne vinyl vloerbedekkingen. Een vinyl vloerbedekking is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking en is in veel verschillende soorten en uitvoeringen te verkrijgen. Dit verschil komt vooral tot uiting in de prijs, kleur, duurzaamheid en het dessin. Een reden voor de grote verschillen in prijs is het verschil in diktes waarin vinyl vloerbedekking te verkrijgen is. Hoe dikker de vinyl is, des te langer de vloerbedekking meegaat. Een goede vinyl vloerbedekking gaat jarenlang mee, dus liever iets meer betalen dan om de twee jaar een compleet nieuwe vinyl vloerbedekking te moeten kopen.

Schoonmaken & reinigen van vinyl

Een goede vinyl vloerbedekking heeft eigenlijk niet zoveel onderhoud nodig. De meeste vinyl vloeren zijn erg sterk en slijtvast. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij het onderhouden van een vinyl vloerbedekking, namelijk:

  • Een vinyl vloerbedekking kan niet zo goed tegen zeepproducten zoals allesreinigers en afwasmiddel. Maak de vloer ook niet met dit spul schoon, want dan kan hij geel en erg plakkerig worden en dit is jammer genoeg bijna onherstelbaar. Gebruik speciale vinylreinigers.
  • De vinyl vloer dweilen met lauwwarm water is meestal al voldoende. Voor het periodieke onderhoud is Novilon Monel een erg goed product. Dit product is in de meeste speciaalzaken te verkrijgen.
  • Probeer contact met rubber en dergelijke te vermijden, zoals de banden van een rolstoel of sommige onderkanten van deurmatten. Deze weekmakers tasten namelijk het pvc aan, waardoor er gele vlekken op de vloer komen die je er niet meer uit krijgt.
  • Gebruik bij het schoonmaken van vinyl nooit ammonia en andere sterke middelen zoals thinner en soda. Deze zijn ook schadelijk.

Vinyl: meer dan een zeiltje
Bij vinyl denken de meeste mensen aan het simpele zeiltje van vroeger in de keuken. Dat is inderdaad verleden tijd, want vinyl is echt meegegaan met de tijd. Tegenwoordig bestaan er hele mooie en moderne vinyl vloeren. Vinyl is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking en is in veel verschillende soorten en uitvoeringen te verkrijgen. Dit verschil komt vooral tot uiting in de prijs, kleur, duurzaamheid en het dessin. Een reden voor de grote verschillen in prijs is het verschil in diktes waarin vinyl te verkrijgen is. Hoe dikker de vinyl is, des te langer deze meegaat. Een goede vinyl gaat jarenlang mee, dus liever iets meer betalen dan om de twee jaar een compleet nieuwe vinyl vloer te moeten kopen.

Onderhoud van vinyl vloerbedekking

Een goede vinyl heeft eigenlijk niet zoveel onderhoud nodig. De meeste vinyl vloeren zijn erg sterk en slijtvast. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij het onderhouden van vinyl, namelijk:

  • Een vinyl vloer kan niet zo goed tegen zeepproducten zoals allesreinigers en afwasmiddel. Maak de vloer ook niet met dit spul schoon, want dan kan hij geel en erg plakkerig worden en dit is jammer genoeg bijna onherstelbaar. Gebruik speciale vinylreinigers.
  • De vinyl vloer dweilen met lauwwarm water is meestal al voldoende. Voor het periodieke onderhoud is Novilon Monel een erg goed product. Dit product is in de meeste speciaalzaken te verkrijgen.
  • Probeer contact met rubber en dergelijke te vermijden, zoals de banden van een rolstoel of sommige onderkanten van deurmatten. Deze weekmakers tasten namelijk het pvc aan, waardoor er gele vlekken op de vloer komen die je er niet meer uit krijgt.
  • Gebruik bij het schoonmaken van vinyl nooit ammonia en andere sterke middelen zoals thinner en soda. Deze zijn ook schadelijk.