Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Laminaat ondervloer

Er bestaat laminaat waarbij de ondervloer is geïntegreerd. Bij de meeste types laminaat dient u echter de ondervloer nog apart bij te bestellen. Er zijn heel veel verschillende ondervloeren te verkrijgen. Een ondervloer voor uw laminaat die ook nog een egeliserend vermogen heeft dient een minimale dikte van 2,5mm te hebben en een densiteit van 20 kg/m³.

Goedkope ondervloer
Bent u voor uw woning opzoek naar een goede maar toch goedkope ondervloer voor bijvoorbeeld uw woonkamer? Online vind je een breed assortiment aan verschillende ondervloeren. De ondervloeren kunnen goedkoop geleverd worden door rechtstreekse inkoop bij fabrikanten, net als ons laminaat. Ondervloeren kunt u al bestellen vanaf €0,59 per m2. Wilt u meer informatie over goedkope ondervloeren?

Waarom ondervloeren?
Het plaatsen van een goede ondervloer brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee .

  • Het plaatsen van een goede ondervloer zorgt ervoor dat het oppervlak van de vloer een egaal resultaat krijgt.
  • Door het aanbrengen van een ondervloer is uw vloer veel beter bestand tegen geluidsoverlast. De mate in hoe verre de vloer dempt tegen geluidsoverlast is echter wel afhankelijk van het type ondervloer dat u kiest.
  • Het contact geluid naar de onderliggende ruimte word bepaald door het aantal DB-demping van de ondervloer.
  • Ook voor vloerverwarming zijn er goede ondervloeren te koop.

Ondervloer voor laminaat met geïntegreerd vochtscherm
Om vochtindringing van onderaf te voorkomen is een goede vochtwerende folie nodig. Vooral in een nieuwbouwwoning en op de begane grond is een dergelijke folie tussen uw ondervloer en het beton of hout een must. Deze folie is los verkrijgbaar maar vaak bij de modernere laminaat ondervloeren geïntegreerd. De folie wordt overlappend gelegd of eventuele naden worden dichtgeplakt.

Contactgeluid en ondervloer laminaat
In Nederland geldt een speciale norm voor contactgeluidisolatie die is opgesteld door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). In appartementen en bovenwoningen is een contactgeluidverbetering van 10 dB verplicht. Hiervoor zijn speciale laminaat ondervloeren waarbij duidelijk op de verpakking staat dat deze aan de 10 dB norm voldoen. Dergelijke ondervloeren worden onder belasting getest en gekeurd hierop.

Een ondervloer bij vloerverwarming
Wanneer laminaat zwevend gelegd wordt, dient de ondervloer geschikt te zijn voor vloerverwarming als u beschikt over vloerverwarming. De warmtegeleiding moet zo hoog mogelijk zijn. Niet alle ondervloeren zijn hierdoor geschikt. Het beste is een geperforeerde ondervloer die zo dun mogelijk is toe te passen.

Types en merken ondervloeren

Er zijn verschillende types en merken verkrijgbaar en in dit artikel kunt u meer informatie vinden over een aantal mogelijkheden op dit gebied.

Het voordelige Alufoam
Deze zijn gemaakt van polyethyleenschuim en bovendien is Alufoam voorzien van een zilverkleurige dampdichte gemetalliseerde PP folie en is het behalve voor laminaat ook geschikt voor parket. Alufoam is makkelijk te bewerken en wordt gelegd op de betonnen ondervloer. Alufoam is een van de meest voordelige varianten.

Het populaire Quick & Quiet
Deze ondervloer is 4,5 millimeter dik en wordt ook 1 meter breed geleverd op een rol. Het is geschikt voor laminaat en parket. Vooral voor appartementen en bovenwoningen is dit product zeer geschikt. Quick & Quiet is ook sterk egaliserend tot 3 millimeter. Ook is deze makkelijk te verwerken en vochtwerend. Bij gebruik hiervan met kliklaminaat heeft TNO maar 11dB gemeten. Quick & Quiet wordt het meest verkocht.

Soundlayer
Soundlayer is als ondervloer geschikt voor laminaat en lamelparket. Deze rollen met een breedte van 1 meter, zijn geschikt voor appartementen en bovenwoningen. TNO heeft bij kliklaminaat maar 10dB gemeten. Soundlayer is makkelijk te verwerken en is extra vochtwerend door de CO-EX folie en overlap. Dit product is temperatuursbestendig tot 80 Graden.

Timbermate Excel voor laminaat en parket
Deze ondervloer heeft een werkende breedte van 137 centimeter en is naast voor laminaat ook geschikt voor parket. Deze variant bevat een hoogwaardig rubberen mengsel. In plaats van folie heeft dit product een Vapourstop dampdichte laag, en is dus vochtbestendig. Volgens de British Standard norm geeft laminaat met deze ondervloer een geluid van 23dB. Dit merk heeft overigens ook een goede warmte-isolatie.

Paladin ondervloertegels
Paladin heeft ondervloertegels voor laminaat en houten vloeren, en deze zijn verkrijgbaar in 4 millimeter en 7 millimeter dikte. De 7 millimeter variant heeft ook nog eens een egaliserende werking. Deze tegels zijn overigens makkelijk te snijden. Paladin zorgt voor een goede isolatie, gaat vocht tegen en is geluidswerend.

Redupax (Plus)
Deze ondervloer is geschikt voor betonnen en houten ondergronden zoals laminaat en parket, en is daardoor in de bouw erg geliefd. Het is TNO gekeurd en het geluid ligt tussen de 10dB en de 22dB, afhankelijk van de soort en mate van belasting. Uw vloer heeft met dit product gegarandeerd een langere levensduur. Redupax Plus is er speciaal voor soorten met een klik/lock verbindingssysteem en het heeft net als Redupax goede eigenschappen.