Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Tegelvloer in de Badkamer

Badkamers zijn bij de meeste mensen steeds een toonbeeld van hygiëne en netheid, twee termen die hand in hand gaan met het plaatsen van badkamertegels. Vooral doordat ze meestal gemakkelijk afwasbaar zijn en ook een fris en net voorkomen hebben, vormen ze de ideale hygiëne partner in uw badkamer. Bovendien zijn de meeste badkamertegels ook waterafstotend en zijn ze in combinatie met gepaste lijm en voegsel de ideale bron van hygiëne. Heel wat voordelen dus die hen net dat streepje voor geven op bijvoorbeeld verf of behang. Vloertegels voor in de badkamer zijn vandaag de dag ook verkrijgbaar in alle mogelijke vormen en maten zodat eenieder zijn of haar badkamer naar eigen smaak en behoeften kan invullen. Laten we even enkele badkamertegel tips en hints overlopen.

Wat zijn badkamertegels?

De meeste tegelhandelaars zullen u proberen te overtuigen om al te grote badkamertegels van bijvoorbeeld 60 x 30 cm opzij te laten liggen wanneer men over een kleine badkamer beschikt omdat zulke tegels het ruimtegevoel nog extra zullen beperken. In hun voordeel speelt dan echter weer het feit dat ze vaak voor een prachtig uitzicht zorgen. Kleinere tegels van bijvoorbeeld 10 x 10 cm zorgen inderdaad dikwijls voor een groter ruimtegevoel maar zijn dan weer minder aantrekkelijk door de vele voeglijnen. De oplossing…kiezen voor middelgrote tegels van bijvoorbeeld 40 x 25 cm. Kijk ook eens naar uw badkamer en houd wel in het achterhoofd dat bij zeer smalle doorgangen of zeer smalle ruimtes kleinere tegels toch vaak het aangewezen product zijn omdat ze een vloeiend effect van uw vloertegels creëren.

De voordelen van een badkamer tegelvloer

Niet enkel de tegelgrootte heeft een effect op het ruimtegevoel maar ook de kleur van de gekozen badkamer tegels. Hierbij gaan lichtere tegels zoals witte of geelachtige tinten een betere lichtweerspiegeling geven en het ruimtegevoel vergroten. Het gebruik van voegsel met dezelfde of een gelijkaardige kleur als de badkamertegels zal nog voor een extra ruimtestimulans zorgen. Een kleine andere tip, die niets met tegels te maken heeft maar toch handig kan zijn, is het gebruik van spiegels om voor extra ‘diepte’ te zorgen.

Nadelen van (kouden) badkamertegels

Er wordt dikwijls ook voor andere materialen gekozen omdat badkamertegels zogezegd te koud zouden zijn. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hier enige waarheid inzit maar toch zijn er een aantal factoren die voor extra warmte kunnen zorgen. Allereerst is er de ondergrond die een vitale rol speelt in de ‘kilheid’ van uw vloertegels. Badkamer tegels op bijvoorbeeld hout plaatsen zal in ieder geval een veel warmer effect geven dan wanneer ze rechtstreeks op beton geplaatst worden. Daarnaast kunt u ook overwegen, wat trouwens steeds populairder wordt, om vloerverwarming te plaatsen onder uw tegelvloer. Vloerverwarming is perfect mogelijk met tegelvloeren en lossen meteen het koude probleem op. En last but not least kan u ook best kiezen voor warme tegelkleuren zoals terracotta of beige en kunt u ook enkele kleine badkamermatten gaan gebruiken om het warmtegevoel te stimuleren.