Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Eiken parketvloer

Parket kan vervaardigd worden van verschillende houtsoorten, maar de meeste parketvloeren die gemaakt worden zijn van het materiaal eikenhout. Dat het vaak van eiken gemaakt wordt, komt vooral door de specifieke eigenschappen van eiken, waardoor dit type hout uitermate geschikt is om te bewerken tot parket. De keuze voor een eiken parket is een verstandige keuze voor mensen die van een vloer houden met een warme, natuurlijke uitstraling, en bovendien een vloer willen die lang mee gaat. Dit artikel geeft informatie over soorten, zelf leggen en keuze in eiken parket.

Soorten eiken parket
Er zijn verschillende soorten eiken parket, waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen de kwaliteit en prijs ervan. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door de soort eiken parket dat gekozen wordt. Eiken parket kan onderverdeeld worden in drie groepen, namelijk:

  • Massief eiken parket.
  • Fineer eiken parket.
  • Eiken lamelparket.

Voor mensen met een beperkt budget kan de aanschaf van een massief eiken parket wellicht niet zijn weggelegd, maar dan kan er als alternatief voor het goedkopere eiken lamelparket worden gekozen. Het massief eiken parket is eigenlijk het parket zoals het bedoeld is, en dit beschikt dan ook over kwalitatief de beste eigenschappen. Eiken is namelijk duurzaam, sterk en slijtvast en dat betekent dat met het nodige periodieke onderhoud een dergelijke vloer jarenlang kan meegaan en de mooie uitstraling toch behouden blijft.

Leggen en afwerking van eiken parket
Het is aan te raden om een eiken parket te laten leggen en afwerken door een professioneel bedrijf. Er kan dan vanuit worden gegaan dat het op een vakkundige wijze wordt gelegd en afgewerkt. Een eiken parketvloer kan op diverse manieren worden afgewerkt, zodat de gewenste uitstraling bereikt kan worden. Een voorbeeld van afwerking van een eiken parket is met white wash olie, maar de natuurlijke uitstraling van eiken parket kan weer bereikt worden door voor een andere kleur olie te kiezen. Een naturel kleur of notenkleur behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn dus vele variaties mogelijk betreffende de afwerking van eiken parket.

Keuze voor eiken parket
De aanschaf van eiken parket is een duurzame aankoop en daar kan ook rekening mee gehouden worden door de tijd te nemen voor het maken van een keuze. De eerste oriëntatie kan natuurlijk via internet plaatsvinden, zodat eerst duidelijk wordt welke eiken parketsoorten er allemaal worden aangeboden. Deze kunnen met elkaar worden vergeleken en daarna is het aan te raden om de gewenste eiken parketvloer in de praktijk te gaan bekijken en beoordelen.