Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Tegelvloer in de Keuken

Keukentegels zijn belangrijk, want niet alleen van badkamers maar ook van keukens wordt verwacht dat ze een perfecte weerspiegeling zijn van netheid en hygiëne. In dit opzicht vormen zowel vloer- als wandtegels de ideale oplossing voor de aankleding van uw keuken. Hun makkelijke afwasbare oppervlak en hun waterafstotend karakter zorgen ervoor dat keukentegels vaak de verkozen keuze vormen. Tegels bieden bovendien net dat ietsje meer in vergelijking met hun klassieke tegenhangers zoals behangpapier en vinyl bedekking. Hoewel het prijskaartje van tegels ook dikwijls iets hoger ligt, moet wel de voetnoot worden gemaakt dat keuken tegels van een grotere duurzaamheid genieten en dan hun aankoop niet als een geldverlies maar eerder als een investering moet aanzien worden. Net zoals vinyl en behang zijn keuken tegels bovendien in een ruim assortiment aan kleuren, vormen en groottes beschikbaar en is er voor ieder wel wat wils op de keukentegel markt. Hier volgen enkele tips die u kunnen helpen bij het kiezen van de voor u op maat gemaakte keukentegel.

Voordelen van Keukentegels

Als we het over keukens hebben, zal bij velen onder ons al het duurzaamheid belletje beginnen rinkelen. Keukens zijn namelijk de plekken die in het ganse huis het meest betreden worden. Er vindt een constante doorstroom van mensen plaats die iets willen eten, een glas willen nemen, de afwas doen, hun handen willen wassen, … Bovendien is het ook de plek waar de zwaarste onzer huishoudtoestellen hun standplaats hebben, denken we maar aan de koelkast, de vaatwasser en de diepvriezer. Voor een vloertegel kiezen, is dan niet alleen een must maar ook binnen het vloertegelaanbod voor duurzame en krasbestendige tegels kiezen, is meer dan nodig. De PEI-norm kan hierbij helpen. Het is een norm die aangeeft hoe duurzaam tegels zijn met PEI 5 als de duurzaamste tegels en PEI 1 de laagste waarde. Hieruit kunnen we concluderen dat meestal natuurstenen of porseleinen keukentegels de voorkeur genieten.

Waarom kiezen voor grote of kleine vloertegels in de keuken?

De keuze van de grootte van tegels is vrij eenvoudig. Aan te raden is om in kleine keukens voor kleine tegels te kiezen, bijvoorbeeld 30 x 30 cm, omdat ze het mooiste effect geven en in grote keukens dan weer voor grote tegels, 45 x 45 cm, te kiezen die niet dienen bijgesneden te worden. Daarnaast wordt er ook steeds meer en meer gekozen voor het plaatsen van verschillende formaten vloertegels in eenzelfde keuken. Bij dit proces worden gelijkaardige tegels van een verschillende grootte gebruikt om de vloer te bekleden. Wat we wel vaststellen is dat er vroeger een kleine tegeltrend bestond terwijl nu steeds vaker voor grotere vloertegels gekozen wordt.

Welke kleuren en materialen zijn er?

Niet enkel is er tegenwoordig een uitgebreide keuze aan tegelkleuren voor uw keukentegels maar kunt u bovendien ook kiezen uit tal van voegkleuren. De voegkleur bepaalt in grote mate of uw vloertegels al dan niet in het oog springen en of uw keukentegels een positief effect hebben op het ruimtegevoel. Om de hygiënefactor extra in de schijnwerpers te plaatsen, wordt er bovendien ook tegelvoegsel met een antibacteriële bescherming verkocht.