Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Goedkoopste Vloertegels

Waarom zijn goedkope vloertegels van belang? Vaak wordt het renoveren van een huis of zelfs het optrekken van een nieuwbouw, onder andere voor het aanleggen van vloeren, aan zware financiële kosten gekoppeld. Toch kunt u tegenwoordig ook een uitgebreid assortiment aan goedkope vloertegels op de kop tikken die kosteloos worden aangeboden. Het uitsparen van geld gaat dan wel vaak gepaard met extra tijd en budget die in het opknappen van de goedkope tegels moet gestoken worden. Goedkope vloertegels zijn dus zeker het overwegen waard maar er moet wel rekening worden gehouden met een tijdrovende poetstermijn.

Voordelige tweedehands tegelvloeren

Wie spreekt over goedkope vloertegels, spreekt dikwijls ook over oudere tegels. De kans is groter om oude op te knappen goedkope tegels te vinden dan nieuwe tegels. Oudere tegels hebben natuurlijk het nadeel dat ze zijn aangetast door de tand des tijds en dat de herstelling van zulke tegels niet altijd van een leien dakje loopt en voorzichtigheid en materiaalrespect met zich meebrengt. Naast herstelling die het best door specialisten ter zake wordt gedaan, kan men ook op zoek gaan naar dezelfde maar wel in degelijke staat vloertegels. Bij deze vloertegel queeste is de kans op succes echter zeer klein. Naast het onder de arm nemen van een specialist voor de tegelreparatie kan men ook het heft in eigen handen nemen en een van de vele oplapmiddeltjes gebruiken die vandaag de dag op de tegelmarkt beschikbaar zijn en die ervoor zorgen dat de goedkope vloertegels weer schitteren als nooit tevoren. Voor sommigen echter is het verouderde karakter van een vloertegel net de reden waarom ze voor deze tegel zijn gevallen. Het is net dat antieke en afgeleefde dat hen tot het aanschaffen van deze tegel heeft overhaalt. Alles hangt dus louter en alleen af van ieders persoonlijke voorkeur en stijl.

Het kopen en verwijderen van goedkope vloertegels

Goedkope vloertegels worden dikwijls via het Internet of een plaatselijke krantje aangeboden, waarbij de eigenaar expliciet vermeld dat de verwijdering op kosten en op werkkracht van de potentiële overnemer moet gebeuren. De reden hierachter is dat het verwijderen van oude vloertegels niet altijd met sprekend gemak gebeurt en dat het een zeer delicate arbeid is. Komen de vloertegels niet onmiddellijk los dan kan men steeds de hulp inschakelen van een klassieke haardroger om met de warme lucht de tegellijm weer vloeibaarder te maken en zo de kans te verhogen om de tegel zonder problemen te verwijderen. Moeten ook de overgebleven mortel- en voegresten verwijderd worden dan vormen een kom warm water en een eenvoudige tandenborstel uw ideale partners. Dompel de borstel onder in het hete water en na enige tijd schrobben zal er geen restje meer overblijven. Voor de hardnekkigste onder de mortelresten doet een beetje azijn bij het water wonderen.

Een tegelvloer aanbieding in juli 2024

Het woord ‘gratis’ of ‘goedkope vloertegels’ intypen op zoekmachines zoals Google zal u al honderden resultaten opleveren en ook het openslaan van lokale krantjes kan ook tot heel wat resultaten leiden. Bekijk al deze aanbiedingen zeer zorgvuldig, win eventueel het advies in van een specialist ter zake en ga na of de eventuele reparatie en de tijd die u erin steekt de aanschaf van nieuwe tegels niet overschrijdt. Met deze raadgevingen in het achterhoofd kunt u beslist enkele koopjes op de vloertegelmarkt vinden.