Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Hoogpolig tapijt

Vooral in de winter is het lekker om hoogpolige vloerbedekking op de vloer te hebben liggen, zo kun je lekker op bloten voeten in huis lopen zonder het koud te krijgen.

Mensen verlangen in de winter naar warmte en gezelligheid, en dat creëer je ook met een hoogpolige vloerbedekking. Dit handige artikel geeft uitleg over kopen van en tips voor het onderhoud van hoogpolig tapijt.

Hoogpolig tapijt
Vloerbedekking die hoogpolig is, kan de sfeer in een kamer helemaal veranderen. Het hoogpolig karakter doet warm en stijlvol aan. Dit soort tapijt is in verschillende kleuren te verkrijgen en ook in verschillende materialen. Ook is hoogpolig tapijt in verschillende motieven te verkrijgen, het is maar net wat bij je interieur past en waar je het meest van houdt.

Onderhoud hoogpolig tapijt
Om ervoor te zorgen dat hoogpolig tapijt in goede staat blijft, zijn er een aantal dingen die je kunt doen, namelijk:

  • Vuil buiten de deur houden; op straat ligt veel vuil, zorg ervoor dat je dit vuil niet mee naar binnen neemt. De ergste boosdoener van allemaal is zand onder je schoenen.
  • Goed stofzuigen; omdat er toch wel altijd vuil mee naar binnen wordt gebracht, is het belangrijk dat er minimaal twee keer in de week gestofzuigd wordt. Vooral in huishoudens met kleine kinderen of huisdieren wordt de vloerbedekking eerder vuil.
  • Handmatig reinigen; iedereen heeft wel eens geknoeid met drinken of eten. Mocht dit nu een vlek maken, dan maak je een handdoek vochtig en wrijf je met grote halen de vlek eruit. Neem wel een handdoek in een zelfde soort kleur als de vloerbedekking.
  • Grote onderhoudsbeurt; eens per twee of drie jaar heeft een hoogpolig tapijt een grote onderhoudsbeurt nodig. Het is verstandig om een totaalreiniging door een professioneel reinigingsbedrijf te laten uitvoeren.