Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Laminaatvloer onderhoud

Laminaat heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, en het aanbod wordt steeds groter. Deze pagina geeft advies en nuttige tips voor het onderhoud ervan.

Manieren van onderhoud

Het goed onderhouden van laminaat is vrij eenvoudig, aangezien het in principe zeer onderhoudsvriendelijk is.

  • Met behulp van de onderhoudsmiddelen die in de handel zijn, kunt u een laminaatvloer heel lang in topconditie houden. Hiertoe dient u de vloer alleen regelmatig te reinigen, en na het reinigen eventueel te voorzien van een beschermlaagje. Voor het reinigen kunt u kiezen uit het droog reinigen of het licht vochtig reinigen.
  • Bij het droog reinigen gebruikt u simpelweg een stofzuiger of een vloerwisser. Deze laatste kunt u voorzien van een elektrostatisch stofdoekje. Dit doekje trekt het stof en vuil als het ware aan, en na het gebruik kunt u het simpelweg weggooien. Let er wel op, dat u de wisser altijd in de lengterichting van de vloerdelen beweegt, en dat u daarbij overlappende zigzagbewegingen met de wisser maakt.
  • Kiest u voor de vochtige reiniging, dan moet u dit doen met een goed uitgewrongen dweil. Is de dweil namelijk te vochtig, dan kan het uw laminaat onherroepelijk beschadigen. Ook hier dient u in de lengterichting van de vloerdelen met een zigzagbeweging te reinigen. Eventueel kunt u de dweil hierbij bevochtigen met een mix van speciale laminaatreiniger en water.

Aandachtspunten bij het onderhouden van een laminaatvloer

Zoals gezegd is het onderhoud simpel, maar u dient wel een aantal punten in acht te nemen.

  • Zo mag u nooit teveel water gebruiken, aangezien laminaat dit water kan absorberen en daardoor gaat uitzetten. Dit uit zich door het ‘bol’ gaan staan van de vloer.
  • Daarnaast wordt het gebruik van was, schuurmiddelen, zachte zeep en vloeibare schuurmiddelen ten zeerste afgeraden, aangezien deze middelen de toplaag van het laminaat onherstelbaar kunnen beschadigen. Gebruik bij voorkeur daarom alleen speciale laminaatreiniger en andere middelen die speciaal voor het onderhoud ervan in de handel zijn.