Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Kosten laminaatvloer

Het grootste deel van de mensen dat op zoek gaat naar nieuw laminaat, zal bij het maken van een keuze rekening houden met de prijzen ervan.

Voor laminaat geldt dat het een vloersoort betreft die voor een grote doelgroep bereikbaar is, omdat de prijzen ervan nu eenmaal variëren van laag tot hoog. Er is dus geen sprake van één bepaalde prijsklasse waarin het verkrijgbaar is, maar van verschillende prijsklassen van heel laag tot redelijk hoog. Wie rekening wil houden met de prijzen, kan zeker geld besparen door merken en soorten goed met elkaar te vergelijken.

Lage prijzen, voldoende keuze
De prijzen van laminaat in de laagste prijsklasse leiden ertoe dat het heel goedkoop kan zijn om hiermee een complete vloer te realiseren. De laagste prijzen liggen op ongeveer 5 euro per vierkante meter, en dat betekent dat er voor elk budget een vloer kan worden gekozen. In de categorie vanaf 5 euro is er een ruimer aanbod, maar kan er ook nog worden gesproken over lage prijzen. Boven de 15 euro per vierkante meter is er geen sprake meer van lage prijzen, maar van een gemiddelde prijsklasse.

Vergelijken van prijzen
Om een goede koop te doen voor wat betreft de prijs, zijn er een aantal mogelijkheden om prijzen met elkaar te vergelijken.

  • De eerste mogelijkheid is om zelf op onderzoek uit te gaan door diverse merken met elkaar te vergelijken, die in speciaalzaken of bouwmarkten worden aangeboden. Dit kan natuurlijk aardig wat tijd in beslag nemen, maar heeft wel als voordeel dat er een goed beeld wordt verkregen van de verschillende mogelijkheden en de prijzen.
  • De tweede mogelijkheid is door meerdere websites te bezoeken om prijzen te vergelijken.
  • De derde mogelijkheid die snel werkt, maar niet altijd een compleet beeld geeft, is het bezoeken van vergelijkingssites. De vergelijkingsites laten een overzicht zien van laminaat van meerdere merken bij diverse verkooppunten. Op deze manier kan wel in een oogopslag gezien worden waar de prijzen hoog liggen en welke merken er als duurste uit de bus komen.

Prijs en kwaliteit
Het duurste is niet altijd het beste, maar het goedkoopste is ook niet altijd het slechtste laminaat. Bij het maken van een keuze kan er wel degelijk rekening gehouden worden met de kwaliteit, maar wie de beste kwaliteit wil, heeft daartoe meerdere mogelijkheden. De duurzaamheid van het laminaat wordt bijvoorbeeld niet altijd alleen bepaald door de kwaliteit, maar heeft ook te maken met de loopbewegingen, gebruik van meubels, aanwezigheid van huisdieren en kinderen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van het laten leggen van een laminaatvloer.

 

Type werkzaamhedenPrijs per m2
Laminaat leggen€6,50
Ondervloer + laminaat€7,50
Ondervloer, laminaat en plakplinten€8,50
Ondervloer, laminaat en MDF-plinten€12,00
Kosten van het laten leggen van een laminaat vloer