Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Goedkoopste laminaatvloer

Laminaat is een vloersoort die algemeen tot de goedkopere soorten gerekend mag worden, maar er zijn ook binnen deze categorie nog eens prijsverschillen. Wie op zoek is naar goedkoop laminaat zal zeker slagen, als er maar de tijd voor wordt genomen om te zoeken en er enige moeite gedaan wordt om de prijzen ervan met elkaar te vergelijken. Ook bij de goedkope soorten kunnen er verschillen zijn in kwaliteit en eigenschappen, zodat daar ook aandacht aan besteed kan worden.

Beoordelen op kwaliteit
Het wordt gemaakt van kunststof en is dus absoluut niet te vergelijken met welke houtsoort dan ook. Bij laminaat is het echter de bedoeling dat de verschillende houtsoorten worden nagebootst, en het dus lijkt alsof er sprake is van een houten vloer. De kwaliteit van goedkoop materiaal kan vooral beoordeeld worden door te kijken naar de dikte van de lagen. Dun laminaat kan wel heel goedkoop zijn, maar voor intensief gebruik in een woonkamer zal het minder geschikt zijn, omdat er dan sneller beschadigingen kunnen optreden omdat het meer aan slijtage onderhevig is. Dun en goedkoop materiaal kan wel weer worden toegepast in een ruimte zoals een slaapkamer, die minder intensief belopen wordt.

Goedkoopste laminaat kopen
Met een beperkt budget is het natuurlijk van belang om zo goedkoop mogelijk laminaat te kunnen kopen, maar daarbij is er nog een ander aspect van belang. Het zelf leggen ervan is een eenvoudige klus en daarmee kan ook geld bespaard worden. Door het goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt en het vervolgens zelf te leggen, is men het goedkoopste uit. Er zijn overigens ook volop mogelijkheden om het online te bestellen. Laminaat wordt meestal verkocht per vierkante meter en dus zal er eerst berekend moeten worden hoeveel vierkante meter er nodig is. Naast de vloerdelen moet er ook gedacht worden aan het kopen van plinten, om het geheel mooi af te kunnen werken.

Diverse prijsklasses
Er zijn hele goedkope soorten waar een prijs van een paar euro voor moet worden betaald per vierkante meter. Van goedkoop wordt dan ook gesproken bij een prijs tot 10 euro per vierkante meter. Duurder laminaat kan ook in de aanbieding worden gekocht en dan alsnog relatief goedkoop in aanschaf zijn. Om het goedkoop te kunnen aanschaffen, is het dan ook van belang om de prijzen te vergelijken en om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Laminaat in de aanbieding kopen april 2024

In vergelijking met andere soorten vloeren kan er gezegd worden dat een vloer van laminaat minder duur zal zijn. Het kan nog goedkoper worden, door op zoek te gaan naar een aanbieding.

Bij het kopen in de aanbieding is het wel belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin het komt te liggen. Laminaat dat in de woonkamer wordt gelegd, zal bijvoorbeeld van een betere kwaliteit moeten zijn dan wanneer het in een logeerkamer wordt gelegd. Ook bij het kopen ervan in de aanbieding is het dus belangrijk om met enkele specifieke eigenschappen rekening te houden.

Online aanbiedingen bekijken
Een van de manieren om laminaat voor een lage prijs te krijgen, is door online op zoek te gaan naar aanbiedingen. Er zijn diverse websites waar men terecht kan voor het vergelijken van meerdere merken, en waar ook aanbiedingen te vinden zijn. Van een aanbieding wordt gesproken als het voor een lagere prijs wordt aangeboden, dan het normaal gesproken geprijsd zou zijn. Aangezien er veel met het woord aanbieding wordt gespeeld en het ook wel gebruikt wordt voor het verkopen van een produkt dat niet daadwerkelijk in de aanbieding is, kost het wel enige tijd om erachter te komen of het nu echt lager geprijsd is of dat het alleen een lokkertje betreft.

Op zoek bij de bouwmarkt
In elke grote plaats of stad zijn er wel een of meerdere bouwmarkten te vinden, waar een gevarieerd assortiment van laminaat wordt aangeboden. Ook bouwmarkten werken met aanbiedingen en het kan dus zeker de moeite lonen om of de folders van deze bouwmarkten in de gaten te houden en te letten op een aanbieding, of een bouwmarkt in het echt of virtueel te bezoeken. Het is bij een bouwmarkt vaak al lager geprijsd dan bij een speciaalzaak, dus wat dat betreft kan er echt een goede aankoop verricht worden als er gewacht wordt tot het ook nog eens in de aanbieding is.

Kopen bij een vloerenspeciaalzaak
Het voordeel van het kopen bij een vloerenspeciaalzaak, is dat er van mag worden uitgegaan dat het een goede kwaliteit heeft. Door gericht op zoek te gaan naar een vloerenspeciaalzaak waar laminaat in de aanbieding te vinden is, kan er geld bespaard worden op de aanschaf, en is er toch sprake van een kwalitatief goede soort. Bekende merken waar men naar kan zoeken voor een aanbieding zijn:

  • Quick-Step
  • Pergo
  • Sence