Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Gietvloer

Gietvloeren zijn meer weg te denken uit het interieur van nu. De strakke, gladde vloer vormt een rustige basis om meubels en accessoires prachtig uit te laten komen en creëert daarnaast een ruimtelijk gevoel. Stone Age heeft twee soorten gietvloeren die beiden uniek zijn en speciale eigenschappen hebben. Wij onderscheiden de polyurethaan gietvloeren van de betonnen gietvloeren. Beide vloeren worden laag voor laag opgebracht, waarbij elke laag een andere functie heeft. Zowel de betonnen als kunststoffen gietvloeren zijn duurzaam, kras- en slijtbestendig, naadloos, vloeistofdicht, geschikt bij vloerverwarming en zeer onderhoudsvriendelijk.

Gietvloer van polyurethaan

  • Rustige uitstraling
  • UV stabiel
  • Flexibel en scheur overbruggend
  • Verkrijgbaar in talloze kleuren

Gietvloer van beton

  • Robuuste, natuurlijke uitstraling
  • Meest duurzame gietvloer
  • UV stabiel
  • Verkrijgbaar in unieke natuurlijke kleuren

Wat is een gietvloer?
Een gietvloer is een zelfnivellerende naadloze vloerafwerking op basis van een epoxyhars (hard) of een polyurethaanhars (taai elastisch) in talloze kleuren, of als duocolor leverbaar. De gietvloeren zijn slijtvast, duurzaam, door en door gekleurd, onderhoudsvriendelijk dit zijn enkele belangrijke trefwoorden die een beeld geven van een gietvloer. Ze worden geleverd in een twee-, drie- of vierlaagssysteem. De keuze van de laatste lagen zijn om bepaalde eigenschappen te verkrijgen zoals: krasvastheid, UV bestendigheid, antislip en decoratief. De dikte van het vloersysteem kan variëren van 2 tot 5 mm. Ze zijn gebaseerd op hoogwaardige gecombineerde polyurethanen. Dit materiaal vormt de ideale basis voor het leggen van een gietvloer met een maximaal comfort. Voor elk interieur is er dan ook wel een passend systeem of er nu gekozen wordt voor een strak interieur of een klassieke inrichting.

Soorten Gietvloeren

Gietvloeren zijn er in vele soorten. Maar welke moet u nu kiezen? Daar kunnen wij u het beste bij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende vloer systemen: Epoxy Gietvloeren, PU gietvloeren, Coatings, egalisaties en cementgebonden gietvloeren. Hieronder kunt u zelf kijken wat de eigenschappen zijn van de soorten gietvloeren en welke het beste geschikt is voor uw ruimte.

Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer is zeer geschikt voor de zakelijke / industriële markt. De Epoxy gietvloer vloer wordt meestal in hoogglans afgewerkt. De epoxy gietvloer is in vele RAL kleuren te verkrijgen. Afhankelijk van de ondergrond is de opbouw van de epoxy gietvloer 2 á 3 lagen, te weten: primer, 1e laag epoxy / 2e laag epoxy. Het gaat bij epoxy gietvloer in eerste instantie om de functionaliteit en in tweede instantie om het visuele aspect van de epoxy gietvloer.

Cementgebonden gietvloer
Cementgebonden gietvloer geven een rauw en stoer uiterlijk aan uw ruimte. De cementgebonden gietvloer is in vele kleuren te maken. De vloer is zeer slijtvats en zeer geschikt voor de industriële kantoor ruimtes. De opbouw van de vloer bestaat afhankelijk van de ondergrond uit 5 lagen. Namelijk : Primer , 1e cementgebonden gietvloer laag met kleur , 2e cementgebonden gietvloer laag met kleur , sealer en PU lak ( 2x )

PU gietvloer
PU gietvloer is de design gietvloer welke in alle RAL kleuren gemaakt kan worden en meerdere Sikkens kleuren. De PU gietvloer maken wij zowel in een uni kleur als gemengde kleuren. Door het mengen krijgt de vloer een betonlook effect of des gewenst een wat spelers effect. Er komt leven in de PU gietvloer. De PU gietvloer maken wij in 2 kwaliteiten, te weten: 1. De niet verkleurende PU gietvloer en 2. De verkleurende PU gietvloer. Wij zullen u adviseren over welk systeem het beste bij u past. De opbouw van de PU gietvloer afhankelijk van de ondergrond is als volgt : Primer, schraplaag, gietvloer en laklaag.

Egalisatie
De egalisatie wordt in 1 dag aangebracht. Dit kan in diktes van 0,5 mm tot 2 cm! De egalisatie is een ideale ondergrond voor elke gewenste vloerbedekking. Wanneer de egalisatie is aangebracht kan er een mooie strakke gietvloer afwerking op aangebracht worden. De egaline kan ook gebruikt worden als eind afwerking.

Coating
Coating is geschikt voor het opknappen van uw bestaande vloer zoals zandcement, anhydriet en beton. De coating is in vele RAL kleuren te verkrijgen. De coating is dunner dan een gietvloer waardoor deze ook goedkoper is. Goed om te weten is dat bij de coating de ondervloer door kan schijnen in de coating. Coating is zeer geschikt voor bedrijfshallen, productieruimtes en parkeergarages. Mooi, gemakkelijk in onderhoud, egaal en duurzaam. Een aantal aangename eigenschappen van de coatingvloer. Deze vloer is een ondergrond die in de basis goed te vergelijken is met de gietvloer en tevens geschikt is voor zowel woon- als werkomgeving. Het verschil zit vooral in de dunnere laagdikte waaruit de coatingvloer is opgebouwd. Dit type vloer kan op bijna elke ondergrond gelegd worden, zolang deze stof- en vetvrij is. Een coatingvloer is tevens zeer geschikt als afwerklaag over andere vloersystemen, zoals bijvoorbeeld anti-slipvloeren op balkons of galerijen.

Hoe ziet een gietvloer eruit?

Kleur, design en afwerking: met de keuze voor een gietvloer maakt u werkelijk alles mogelijk. Het industriële karakter van de gietvloer voorziet uw interieur van een wel heel bijzondere uitstraling. Strak en tijdloos, maar ook warm en sfeervol. Een lust voor het oog, die tevens op het gebied van wooncomfort de verwachtingen overtreft. De gietvloer is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor vloerverwarming, maar ook nog eens hygiënisch, duurzaam en zeer gemakkelijk in onderhoud.

De betonlook
Het koele, industriële uiterlijk van de betonlook vloer heeft een enorme aantrekkingskracht op iedereen die van een tikje modern houdt. De bijzondere uitstraling zorgt samen met de extreme slijtvastheid en krasvastheid dan ook voor een hoge mate van woongenot. De betonlook vloer heeft veel eigenschappen van de gietvloer, met alle gemakken die daarbij horen, zoals minimaal onderhoud. Ook op het gebied van kleuren en kleurcombinaties kunt u met de betonlook vloer oneindig veel kanten op.

Voor welke ruimtes is dit geschikt?

Onze gietvloeren zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Dit maakt het mogelijk dat ze geschikt zijn voor elke woonruimte. Niet alleen woonkamers en slaapkamers zijn geschikt voor een gietvloer, maar ook keukens en badkamers zijn ruimtes waarin een gietvloer mooi én praktisch is. Een prachtig product om elk interieur een shiny touch te geven!


Veelgestelde vragen 

Zijn deze vloeren waterbestendig?

Onze gietvloeren zijn watervast en ideaal binnen een vochtige omgeving als een badkamer. Men kan ook kiezen voor een mortelvloer: dit type toont strak en is tegelijkertijd zeer degelijk. Deze vloer is naadloos en volledig vloeistofdicht. Daardoor is een mortelvloer bijna niet te verslijten en uitstekend bestand tegen zeer intensief gebruik. Bovendien is een mortelvloer vloer anti slip en eenvoudig te reinigen.

Hoe duurzaam is dit?

Door te werken met pure, natuurlijke materialen maken wij producten die verantwoord zijn voor mens en milieu. Daarnaast zijn onze producten kwalitatief goed, waardoor ze lang mee gaan!

Ziet het er mooi uit?

Een prachtig resultaat in elke ruimte, binnen elke stijl, passend bij úw wensen. De gietvloeren zijn niet alleen kwalitatief goed, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Wanneer u graag een vloer ziet die mooi én praktisch is, dan is een grindvloer een uitstekende keuze. Grindvloeren zijn opgebouwd uit duizenden gekleurde siergrind korrels die worden vermengd met transparante polyurethaan of epoxy hars. Na het deskundig uitsmeren van deze mix aan producten ontstaat een naadloze vloer.

Moet ik veel onderhoud aan de vloer uitvoeren?

Stone Gietvloeren zijn erg eenvoudig te onderhouden. Voor dagelijks onderhoud wordt er een zuurvrij schoonmaakmiddel geadviseerd. Voor het periodieke onderhoud zijn er speciale onderhoudsmiddelen bij ons verkrijgbaar.

Kan je zelf een kleur kiezen?

Dat kan! We hebben een uitgebreid kleurenassortiment, zodat er altijd een kleur is die bij uw interieur past. De betonlook is de basis van een smaakvol interieur. Daarom zien we een opkomst van de betonlook. Nederland kan de betonlook toepassen in woningen en bedrijfsruimten. Wat is mooier en praktischer dan deze stijl?

Is dit geschikt als ik vloerverwarming heb?

Een gietvloer is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Zeker ook wanneer u kiest voor een epoxyvloer. Dit naadloze vloersysteem is vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in elke kleur. De epoxyvloer is kan ook de basis zijn van een stijlvol interieur. Niet voor niets zien we in woningen de laatste jaren ook vaker de epoxyvloer. Nederland past de epoxyvloer veel toe in kantoren en winkels.

Kan ik dit ook in een kantoorruimte toepassen?

Zeker. Het zorgt er niet alleen voor een rustige, sfeervolle werkplek, maar tevens worden uw klanten onthaald in een prachtige ruimte. Omdat onze vloeren slijtvast zijn, zijn ze zeer geschikt in ruimtes waar veel (bureau-)stoelen worden gebruikt.