Vloer vergelijken
Direct een offerte aanvragen voor een nieuwe vloer

VLOER OFFERTE AANVRAGEN

Marmoleum vloeren

Marmoleum is een slijtvaste natuurlijke vloerbedekking, welke wordt gemaakt uit natuurlijke lijnoliën, natuurhars, kalksteen, houtmeel en juteweefsel.

De nieuwste innovatie op het gebied van marmoleum is het marmoleum laminaat, ook wel marmoleum click genoemd. De opbouw is in grote lijnen gelijk aan die van het ‘normale’ laminaat, met dat verschil dat de onderlaag gemaakt is van kurk, en de papieren laag is vervangen door een marmoleumlaagje van circa 2mm dik. Dank zij het handige kliksysteem kan het marmoleum net zo snel worden gelegd als een normale laminaatvloer, en u hebt dus in korte tijd een nieuwe, sterke, en slijtvaste vloer.
Marmoleum laminaat is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, dus u kunt naar eigen smaak en kleurgevoel uw eigen unieke marmoleum vloer samenstellen, mede ook omdat marmoleum laminaat zowel in stroken van 90 x 30 centimeter als in tegels van 30 x30 centimeter verkrijgbaar is.

Eigenschappen van marmoleum
Naast de grote variëteit aan kleuren heeft marmoleum laminaat nog een aantal voordelen. Marmoleum laminaat is namelijk ook zeer duurzaam, moeilijk ontvlambaar, hygiënisch, onderhoudsvriendelijk, en het heeft antistatische eigenschappen. Kortom: het is zeker het overwegen waard om, indien u voornemens bent om laminaat aan te schaffen, ook de marmoleum uitvoering te overwegen.

Verkleuring van marmoleum
Zoals al eerder gezegd, is marmoleum een natuurlijk product. Het krijgt tijdens de fabricage in de droogkamer zijn uiteindelijke eigenschappen, en bij deze droging ontstaat een geelachtige vleug over het marmoleum. Is de vloer eenmaal gelegd, dan zal deze vleug onder invloed van zonlicht weer langzaam gaan verdwijnen, en krijgt de vloer zijn uiteindelijke kleur. Hiermee dient u bij aanschaf rekening te houden. Overigens is de verkleuring beter te zien bij lichte dan bij donkere kleuren.

Wat is het verschil tussen Marmoleum en Linoleum?
De benamingen marmoleum en linoleum worden dikwijls door elkaar gebruikt. Om de verwarring te voorkomen: linoleum is de naam van het feitelijke product. Marmoleum is de merknaam. En Marmoleum is op zijn beurt weer afkomstig van het bedrijf Forbo Flooring.

Linoleum staat bekend om haar duurzaamheid en hoge kwaliteit. Het is een natuurproduct. Linoleum kent enkele belangrijke voordelen. Zo is decoratief, brandveilig en goedkoop. Linoleum is ook bekend onder de naam “Marmoleum”. Het verschil hierbij is dat marmoleum een marmer motief heeft en daarmee een duurdere uitstraling.

Onderhoud:
Het onderhoud van linoleum is makkelijk. Het is sterk materiaal en slijt langszaam. Linoleum heeft een lange levensduur.

Marmoleum is de naam voor linoleum met een marmer motief. Marmoleum heeft een iets chiquere uitstraling dan linoleum. Marmoleum vind je dan ook sneller dan linoleum in ruimtes zoals de keuken.

Marmoleum staat verder bekend om haar duurzaamheid en hoge kwaliteit. Het is een natuurproduct. Marmoleum kent enkele belangrijke voordelen. Zo is het zeer decoratief, brandveilig en goedkoop.

Onderhoud:
Het onderhoud van marmoleum is makkelijk. Het is sterk materiaal en slijt langszaam. Linoleum heeft een lange levensduur.